Nytt fra regionene

Nytt fra Vest

Hedda delte sterke erfaringer, gode råd og tips.

Vi i region Vest var så heldige å få tak i Hedda Kise til å holde foredrag for oss den 2. september på Terminus Hotell i Bergen sentrum.

Hun har vært operert for hjernesvulst og har vært med på den reisen mange av oss kjenner oss igjen i. Selv om vi alle har ulik historie og opplevelser bak oss når det gjelder «hjernesvulst-reisen» så har vi alle til felles denne diagnosen og dens utfordringer, både på godt og vondt.

Hedda Kise berørte publikum.

I hennes foredrag som hun har gitt navnet «Kriser og tap – hvordan få noe positivt ut av det negative», tar hun oss med på sin reise. Hvordan hun strevde etter hjernesvulstoperasjonene i 2007. Hvor vanskelig det er å bli sett, hørt og anerkjent som pasient i Norge, og hvor dypt ulykkelig hun var av å stadig få høre at hun måtte akseptere at hun aldri kom tilbake i jobb. Dette er et åpent og ærlig foredrag om hennes år på sykehuset og alle årene etter operasjonene. Hun fortalte hva hun konkret gjorde for å vende det vonde til noe godt – og finne gleden – og forskningsbaserte råd om hvordan få til store endringer og hjelpe seg selv. 

Under foredraget viste hun kunstverk hun selv hadde laget og det var alltid en historie bak hvert bilde. Ganske opplevelsesrik måte å komme inn i hennes flotte måte å uttrykke seg på underveis i sin prosess. I Heddas billedverden handler det ofte om det positive som kan springe ut av det negative som har skjedd oss. I kaffepausen var det mulighet til å se og kjøpe grafiske trykk, signert henne, samt noen flotte kunstkort av hennes kunstverk.

Etter foredraget fikk våre gjester anledning til å snakke både med oss som arrangerte dette og Hedda Kise. Tilbakemeldinger fra de oppmøtte var svært positive og vi håper vi i region Vest kan arrangere noe lignende i nærmeste fremtid. Tusen takk til alle som deltok.

Styret i region Vest sammen med Hedda – f.v. Sandra, Sylvi, Hedda, Anindita og leder Annika.