Aktivitetshelg

Hjernesvulstforeningen inntok Stavanger med vennskap og livsmestring som hovedmål

Hjernesvulstforeningens regionlag Rogaland var helgen 22.–24. september vertskap for årets aktivitetshelg for barn, ungdom og unge voksne som er rammet av, eller pårørende av noen med hjernesvulst som målgruppe.

Trond Jære

Alle foto: Trond Jære

Ivaretakelse og inkludering av barn og unge rammede og pårørende til hjernesvulst ligger Hjernesvulstforeningens hjerte svært nær og er et viktig satsingsområde. Å bidra til samhold, vennskap, spennende utfordringer, mestring og hygge er nøkkelord når foreningen gjennomfører årlige aktivitetshelger. I år var det region Rogaland sin tur til å være vertskap og arrangør sammen med hovedforeningen og Hjernesvulstforeningens ungdomsgruppe.

Varm mottakelse av Stavangers varaordfører.

Fredag inntok i overkant av 40 deltagere Stavanger til «bli kjent kveld» og varaordfører, Dagny Sunnanå Hausken ønsket alle hjertelig velkommen til byen. Allerede første kvelden var stemningen god og med populære aktiviteter i regi Rogalands regionlag ble deltagerne litt kjente og gode relasjoner knyttet.

Surfing på Borestranda .

Lørdag delte deltagerne seg i to grupper med ca 20 på hver og fikk på hver på sin måte føle «grugleding». På Borestranda fikk alle prøvd seg på surfebrettet og noe skepsis ble raskt snudd til vått hår og brede smil. Ingen tvil, dette ga mersmak og livsglede på beste vis.

Skyting for mestring» på Madla med Stavanger skytterlag

Stavanger skytterlag åpnet dørene på innendørsanlegget og stilte med skyteinstruktører fra laget som sammen med hovedinstruktør Mona Isene gjennomførte opplegget «Skyting for mestring». På banen ble litt skepsis og spenning raskt snudd til begeistring og mestring. Et opplegg på høyde med innertier med Stavanger skytterlag som vertskap. En stor takk til Stavanger skytterlag som stilte opp med gratis, baneleie, utstyr og forbruksmateriell!

Slipp fangene fri! – «Fangene på Fortet».

Søndaggikk turen til «Fangene på fortet» og her ble det liv! For en stemning og for et engasjement. Stemningen var ganske så avventende da instruktøren orienterte om hva som skulle skje. Ja, «grugleding» er rette ordet. Det tok bare noen sekunder etter at startskuddet gikk til fortet kokte over av rop, hyl, latter og engasjement det knapt er mulig å overgå! En fantastisk avslutning på en super helg i Stavanger.

Alle deltagnere samlet på «Fangene på Fortet».

Med gode tilbakemeldinger og stor begeistring tyder alt på at Hjernesvulstforeningen med regionlaget Rogaland i spissen har truffet spikeren på hodet og greid målsettingen med å skape, samhold, vennskap, spennende utfordringer, mestring og hygge til terningkast 6!