Hjernesvulstforeningen

Nye fjes i hovedstyret

På landsmøtet 3. mai ble tre nye valgt inn i hovedstyret.

Sammen med de øvrige styremedlemmene representerer de tre nye bred kompetanse på det å være pasient eller pårørende, samt mye annet som er nyttig i en pasientforening.

Marit Horgen

Marit Horgen (f. 1964) jobber som offiser og lederutvikler i Forsvaret, og har arbeidet heltid med leder- og ledelsesutvikling i mer enn 20 år som ansatt i Forsvaret, Politiet og AFF ved Norges Handelshøyskole (hvor hun blant annet var konsulent på Solstrandprogrammet). Hun har sin utdanning fra Forsvaret og Norges Idrettshøgskole, i tillegg til omfattende etterutdanning innen lederutvikling, samt en rekke sertifiseringer på ulike utviklingsverktøy.

Marits engasjement for hjernesvulstsaken er som pårørende og etterlatt, etter at hennes mann ble syk med glioblastom og gikk bort i oktober 2022. Hun er blant annet opptatt av hvordan Hjernesvulstforeningen kan støtte pårørende i å ta vare på seg selv i en krevende tid – tilpasset den enkeltes behov – men også hvordan foreningen kan bruke kompetansen og erfaringen til etterlatte og pårørende som har overskudd til det. Hun har selv jobbet mye med stressmestring og selvledelse de siste årene, og tar også disse erfaringene med seg inn i rollen som styremedlem.

Jens Christian Aschehoug

Jens Chr. Aschehoug (52) er født og oppvokst i Oslo som den yngste av fire brødre. Han er gift med Camilla, og har tre sønner i alderen 15–20 år. Han er utdannet siviløkonom, og har mer enn 20 års erfaring fra norske og internasjonale investeringsbanker, senest som partner i Pareto Securities.

Jens ble sommeren 2018 rammet av glioblastom grad IV. Han stod behandlingsløpet ut etter vellykket operasjon, og har ikke hatt noen form for tilbakefall. Ufør fra 2019. Hovedinteresser er langrenn, sykkel, tur, hund og jakt.

Ingebjørg Marie Øygarden Landsverk

Ingebjørg Marie Landsverk (43) bor på en gård utenfor Notodden sammen med sin mann og deres sønn på 3½ år. Hun er utdannet jurist, og jobber i Notodden kommune. Ingebjørg er interessert i skog og natur, og er styremedlem i AT Skog SA og nestleder i det lokale skogeierlaget på Notodden.

Det var Ingebjørgs kusine som først introduserte henne for Hjernesvulstforeningen for en del år siden. Kusinen ble rammet av hjernekreft på slutten av 1990-tallet, og har levd mange gode år etter operasjon og behandling. Da Ingebjørgs mor fikk påvist glioblastom i juli i fjor, tok Ingebjørg kontakt med foreningen for å få samtaler med en likeperson. Denne personen og foreningen som sådan var til god hjelp og støtte. Ingebjørgs mor døde 22. september 2023.

Ingebjørg er veldig takknemlig for å kunne bidra i Hjernesvulstforeningen, og brenner spesielt for forskning og rekruttering av leger (og andre helseprofesjoner) som kan videreutvikle og fortsette det gode arbeidet som allerede er i gang. Videre er hun svært opptatt av at ingen skal måtte stå i sykdommen alene, verken som pasient eller pårørende.