Leder

Mye aktivitet!

Pål Oraug

Styreleder, Hjernesvulstforeningen

Først, takk for fantastisk oppmøte på vår Nasjonale Hjernesvulstkonferanse i april. Rekordstort oppmøte på omkring 200 personer. Kjempespennende å få være med å innlede denne konferansen som hadde hovedfokuset på de 26 forskningsprosjektene som pågår rundt om i landet innen vårt fagfelt. Veldig nyttig nytt for oss alle, tenker jeg.

Nytt landsmøte er også nylig  gjennomført i forkant av mestringskonferansen vi hadde første helgen av mai som tradisjon. Jeg personlig takker for tilliten fra regionlagene til å fortsette en ny to-års periode som styreleder. I hovedstyret ser vi frem til å få med oss Marit Horgen (Harestua), Jens Christian Aschehoug (Oslo) og Ingebjørg Marie Øygarden Landsverk (Notodden).

Også i regionlagene har det  kommet flere nye spennende personer. Og allerede i starten av juni så planlegger vi en samling med regionlagsstyrene for å legge planer for fremtiden sammen. Jeg ser frem til å legge nye strategier for foreningen sammen og jobbe for å bli en enda bedre forening å være medlem i! Jeg sier som Norman Vincent Peale så fint sa det en gang: ‘Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars!’

I skrivende stund er vi straks klare for maleristunt på Eidsvoll plass og Aker brygge, samt vår tradisjonsrike fagdag på Vitensenteret i Oslo. Hjernesvulstmai er en aktiv måned og vi ser frem til juni og forsommeren før høsten braker løs.

Utover høsten er det verdt å  nevne at vi også i år vil arrangere en mestringskurs og pårørendesamling på Gardermoen. Videre vil vi også i år ha en aktivitetshelg for barn og unge, også med base rundt Gardermoen. Følg med på våre hjemmesider og Facebook og meld dere på!

Operasjon Løp For Livet» starter  også nå i høst. Det er en operasjon som vil vare lenge, helt til hjernesvulstgåten er løst! Selve startskuddet går under Oslo Maraton lørdag 21. september. Løpet er starten på en innsamlingsaksjon, for mer forskning på hjernesvulst, mer utprøvende behandling og øvrig formålsarbeid i Hjernesvulstforeningen. Mitt ønske er å få med så mange som mulig av dere til å være med å «løpe for livet», se på eller gå under Oslo Maraton. Du kan velge enten ti kilometer, halv- eller helmaraton om du ønsker å delta på selve løpet. Du får rabatt for å delta og foreningen bidrar på dette startarrangementet med en singlet du kan løpe i. Husk at du også kan bidra med å heie hjemmefra eller fra sidelinjen under selve løpet og ved å dele informasjon og innsamlingsaksjonen med dine kontakter. Mer info finner dere i artikkelen «Operasjon ‘Løp for livet» i denne utgaven av Hjerne Det!.