Hjernesvulstforeningen

Fagdag

Fast innslag i Hjernesvulstmai er Fagdagen på Kreftforeningens vitensenter onsdag 22. mai.

Trond Jære

Radiolog og overlege, Geir Ringstad

Vi «skylder» litt på det fantastisk flotte været for at vi ikke ble veldig mange som møttes i Kongens gate 6, men de ca. 20 som var der og de som fulgte strømmingen fikk oppleve foredragsholdere som leverte fra øverste hylle.

Etter at styreleder, Pål Oraug, hadde ønsket velkommen fikk vi i tur og orden høre:

Radiolog og overlege ved Rikshospitalet, Geir Ringstad gjøre et dykk inn i det mange av oss har et forhold til, «Billeddiagnostikk» med MR som hovedtema.

Professor Live Eikenes som er primus motor for PET-forskning i Trondheim snakket om teranostikk og PET-relaterte studier. Live deltok også under hjernesvulstkonferansen på Rikshospitalet 3. april

Professor Live Eikenes

Sarah Herlofsen som blant annet har en doktorgrad i biomedisin og har jobbet klinisk med stamcelleforskning var nestemann ut. Hennes favorittema er «hvordan snakke med barn om kreft» som hun engasjert formidlet sine tanker rundt. Sarah har også gitt ut barnebøker som hun hadde med seg eksempler på, og som kan kjøpes.

Forsker, forfatter og formidler Sarah Herlofsen

Professor og forsker Marte Gulliksen

Siste post på programmet sto professor og forsker, Marte Gulliksen for. Marte er rammet av hjernesvulst og med det som bakgrunn kombinerte hun forskning med erfaringer og opplevelser fra eget liv et engasjerende foredrag som berørte flere som var til stede. Det å drive med håndverk er godt for psyken slo Marte fast.

Morten Steensrup som var til stede uttrykte sin begeistring og fikk publikum med på en ekstra applaus for Marte.

I tillegg til foredragene ble det avsatt god tid til å snakke sammen med litt drikke og pausemat.

Foredragene ligger ute på nett for de som ønsker å se det i ettertid.