Nytt fra regionene

Nytt fra Rogaland

Naturopplevelser sammen med andre gir god påfyll av energi!

Våren har vært en fin tid for foreningen i Rogaland. Vi er i gang med Dam-prosjektet «mestring og glede gjennom fysisk aktivitet». Første aktivitet vi har tilbudt er yoga. Dette er et tilbud vi har hatt en gang i uken på Sandnes som vi har fått gode tilbakemeldinger på. Yogatrenereren er utrolig flink og legger øvelsen til rette for der vi er. Hun kommer hele tiden med alternative løsninger dersom vi ikke får til de øvelsene hun foreslår. Vi lærer gode pusteteknikker og avslappingsteknikker, og etter yogatreningen er kropp og sinn totalt avslappet. Det anbefales på det sterkeste.

Dette fortsetter vi med fra høsten samtidig som vi også vil fortsette med svømming i Austråtthallen. Dette er aktiviteter som foregår på formiddagen og som blir annonsert gjennom facebook siden vår og e-post. Det vil komme flere tilbud om fysiske aktiviteter i løpet av høsten som involverer barn og unge. Disse aktivitetene vil skje på ettermiddager og i helger.

Vi har også vært på flere kjekke turer og møtt både gamle og nye medlemmer. En av turene gikk til Sandvedparken hvor vi også kunne tilby mat. I nordfylket har det også skjedd forskjellig. En av hovedaktivitetene har vært tur til Vikinggården på Karmøy.

Andre aktiviteter som er nært forestående (bare en sommer borte), er sommerfest på som vi pleier å ha i månedsskifte august/september. Denne blir avholdt på Mosterøy, en av øyperlene i Ryfylke. Dette har blitt en tradisjon og det er femte året vi arrangerer. Det blir god mat, kanskje en quiz og uteleker. Arrangementet passer for hele familien. Vi kommer tilbake til dato og påmelding. På Karmøy skal også «Stafett for livet» arrangeres i regi av Kreftforeningen.

Helgen 22. til 24. september arrangeres det en aktivitetshelg i Stavanger som dere kan lese mer om lengre frem i denne utgaven.

Vi i Rogaland er veldig opptatt av å skape gode fellesskap, trygghet i gruppa og gode møteplasser. Hos oss kan du være deg selv, du kan snakke om det som ligger deg på hjertet, gråte, le og dele tanker og erfaringer. Alle aktivitetene vil tilbyr er så godt tilpasset som mulig og vi har aktivitetstilbud til alle aldere. Vi i styret sitter med forskjellige erfaringer som det å være rammet, pårørende til ektefelle, pårørende til barn og likeperson. Vi har ulike tilnærminger til det å på et eller annet vis være rammet av hjernesvulst, men vi står på samme plattform. Av og til kan det være vanskelig å ta del i et foreningsfelleskap når man er ny. Føler du på dette, ta gjerne kontakt direkte med en av oss. Du finner oss pi Facebook-gruppe HSF Hjernesvulstforeningen Rogaland.