Hjernesvulstforeningen

Takk!

Rolf J. Ledal

Tusen takk til alle som støtter vårt arbeid, under Hjernesvulstmai eller ellers i året. Tusen takk til Kreftforeningen som støtter vårt arbeid med tilskudd til både drift og prosjekter som kommer alle pasienter og pårørende til gode. Tusen takk til Stiftelsen Dam som gjennom sine programmer støtter regionale og sentrale prosjekter, samt forskning. Tusen takk til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet for tilskudd til drift.

Hjernesvulstforeningen er avhengig av at de mål vi setter oss også får sin finansiering av arbeidet som kreves for å nå målene. Det er ikke realistisk at offentlige myndigheter vil stille med finansiering av vår drift og våre prosjekter, selv om vi kan søke tilskudd hos disse. Stortinget vedtok for 2023 at det ble langt mindre penger til tilskuddsordninger enn det som har vært tidligere, og det har ikke kommet forslag om lønns- og priskompensasjon i revidert budsjett.

Når vi samles til dugnad, oppnår vi store ting. Radiumhospitalet ble folkefinansiert, og mye av den nødvendige forskningen på hjernesvulster og støtten til familier som rammes må finansieres på samme måte. Dere som viser oss tillit og gir oss deres donasjoner og tilskudd gjør en god gjerning som på sikt vil ende opp i langt bedre behandlingsmetoder enn i dag, og ikke minst bedre liv for de familiene som rammes. At vi samles under #jeghjelperhjerne gjør meg som generalsekretær stolt og takknemlig.