Utmerkelse

Kongen og Stian hedret Åslaug

Rolf_J. Ledal

Den offisielle overrekkelsen av prisen fra HM Kongen.

Tirsdag 2. mai fikk Åslaug Helland velfortjent heder under overrekkelsen av Kong Olav Vs kreftforskningspris. HM Kong Harald V sto for den formelle overrekkelsen av prisen som er et bilde og en million kroner. I sin tale til prisvinneren, den 32. i rekken, trakk generalsekretær i Kreftforeningen Ingrid Stenstadvold Ross frem det store arbeidet som er lagt ned av Helland de siste 20 årene for å samle lungekreftmiljøet og med dette bidra til en fordobling av overlevelse.

Den reddede og livredderen.

Et av de mest rørende innslagene av festivitetene var da Stian Aagnes holdt sin tale om hva Helland har betydd for ham og hans familie. Stian er en flott ung mann med uflaks, som med sin lungekreft kunne ha vært død uten Helland. Det at Stian kunne fortelle om at han fortsatt kunne være verdens beste pappa for sine barn og renovere bolig i Tromsø rørte mange.

Helland er også sentral i IMPRESS Norway som tilbyr persontilpasset behandling til kreftpasienter, basert på molekylære forandringer i kreftsvulsten. Denne studien har også deltakere fra hjernekreftpasientenes rekker, som ikke lenger har nytte av standardbehandling.

Hjernesvulstforeningen gratulerer med velfortjent pris og ønsker lykke til med videre arbeid og nye oppdagelser til det beste for pasientene!