Forskning

Doktorgrad om biomarkører

Rolf_J. Ledal

Den nyslåtte doktoren flankert av veiledere og bedømmelseskomiteen. Fra v. disputasleder Emeritus Boleslaw Srebro, opponent førsteamanuensisBente Sandven Skeie, veileder Dorota Goplen, Victoria Smith Arnesen, veileder og visedekan for forskerutdanning Martha Enger og leder av komiteen Thomas Arnesen.

Victoria Smith Arnesen hadde fredag 12. mai prøveforelesning og forsvarte sin doktorgrad, «Molecular and epigenetic biomarkers of malignant progression in immune subsets and glioblastoma».

Victoria har vært en viktig del av forskningsgruppen som jobber med Bortem-17-studien for glioblastompasienter ved Haukeland universitetssjukehus/Universitet i Bergen.

Victoria har lagt ned et betydelig arbeid med sin doktorgrad under vanskelig tider med koronapandemi og vi er imponerte over hennes arbeid. Hun fremstår som trygg og sterk faglig, med kunnskap som vi så gjerne ser videre i tjeneste for hjernesvulstpasienter. Jakten på nye behandlingsmetoder krever dyktige molekylærbiologer som en viktig del av forskningsgruppene. Kanskje ligger det en fremtidig løsning med terapeutiske vaksiner som molekylærbiologene kan være med på å utvikle for kreftdiagnoser?

Professor Marit Inngjerdingen som var førsteopponent måtte delta via Teams, og gjorde sammen med Bente Sandven Skeie disputasen til en faglig krevende og god gjennomgang av doktorgraden.

Bruken av mRNA-vaksiner har skutt fart under koronapandemien, og dette kan også være en mulig vei for kreftpasienter. Kompetanse på glioblastomer, molekylærbiologi og genetikk er en viktig komponent i arbeidet med nye og effektive behandlingsmetoder.

Victorias gode innsats med sin doktorgrad ble selvsagt belønnet med bestått, og selv værgudene markerte dagen med et strålende solskinn i Bergen. Vi gratulerer Victoria med doktorgraden og ser frem til videre samarbeid i årene som kommer!