Leder

God sommer!

Pål Oraug

Styreleder, Hjernesvulstforeningen

Det er vår i luften og vi ser fram til en ny og forhåpentligvis varm og god sommer på alle måter. Det betyr også at årsmøter i regionlagene er gjennomført samt landsmøtet. Det er mye gjenvalg av styrerepresentanter, men vi får også noen nye med oss på veien videre. Kontinuitet i et styre er viktig og vitner om trivsel og god stemning. Men også nye impulser er bra å ta med seg for å skape ytterligere utvikling, en sunn dynamikk og videre engasjement! Så jeg oppfordrer dere som sitter og tenker på hva kunne jeg bidratt med, å gi en lyd fra dere til deres lokale regionlag.

Helgen 5.–7. mai ble også Mestringskonferansen gjennomført. Ut ifra evalueringene var dette en konferanse med høy score og gode tilbakemeldinger. Personlig synes jeg også at hver og en av foredragsholderne ga oss gode og nyttige innspill og verktøy, for å stå i livskriser, tenke positivt, tenke alternativt og for å mestre hverdagen som både rammet og pårørende. Innleggene bar preg av foredragsholdere som bød på seg selv og gjorde konferansen både faglig, inspirerende og underholdende. Jeg ser allerede fram til Mestringskonferansen 3.–5. mai 2024, og vil gjerne at enda flere medlemmer melder seg på!

«Hjernesvulstmai» er måneden i året vi prøver å intensivere foreningens aktivitetsnivå for hjernesvulstsaken. Nylig arrangerte vi fagdag på Vitensenteret i Oslo med innlegg om rehabilitering, MR og oppfølging, pågående studier og kreftrammet som ung og overgang til voksenlivet. Foredragene ble strømmet og blir lagt opp med link fra våre hjemmesider til YouTube hvor vi har samlet disse. Salg av artikler på jeghjelperhjerne.no, donasjoner og auksjonen av maleriet «Optimisten» ga en samlet inntekt til forskning på i overkant av 136 000 kroner under årets hjernesvulstmai. Vi takker for alle generøse bidrag til den livsviktige forskningen.

Ellers ligger det nå ute en invitasjon til Aktivitetshelg i Stavanger i september. Dette er en familiehelg med fokus på barn og unge. Det blir kjekke aktiviteter som eksempelvis surfing på en av de vakre jærstrendene og «skyting for mestring». Mer informasjon og påmelding blir sendt ut og lagt ut på våre hjemmesider/facebook siden vår.

Til slutt gjenstår det å ønske alle en god sommer! Sol, varme, styrke og gode tanker sendes til alle og enhver fra foreningen.

– Vi er med dere på veien!