Hjernesvulstforeningen

Hvordan din gave kan hjelpe

Rolf J. Ledal

Det er med stor ydmykhet vi tenker på alle som har støttet Hjernesvulstforeningen og vårt arbeid gjennom gjennom testamentariske gaver og andre donasjoner. Vi er dypt takknemlige for all omtanken og støtten. Ved å skrive et testament kan du forhindre usikkerhet og bekymring blant dine etterlatte og sikre at dine ønsker blir oppfylt. Etter at eventuelle etterlatte er sikret, kan en gave til frivillige og veldedige organisasjoner være en fin måte å videreføre dine verdier og være til hjelp for andre. Vi ønsker derfor å gi et innblikk i arbeidet Hjernesvulstforeningen gjør og hvordan en gave kan utgjøre en viktig forskjell.

Hjernesvulstforeningen jobber for å gjøre hverdagen bedre for hjernesvulstrammede og for å spre kunnskap om hjernesvulst. Hjernesvulstrammede kan ofte oppleve å bli utestengt fra å kunne delta i samfunnet på lik linje med andre. Utfordringene kan være mange: utmattelse, problemer med balanse, konsentrasjon, syn eller hørsel kan sette en stopper for aktiv samfunnsdeltagelse. Hjernesvulstforeningen jobber for å endre på dette, og vi har et sterkt fokus på rehabilitering av de som rammes.

Alvorlig sykdom kan være en ensom opplevelse. Det å ha en som har vært gjennom det samme kan være det viktigste bidraget for mestring av sykdommen. Gjennom våre lokallag og likepersoner gir vi hjernesvulstrammede et fellesskap og et nytt kontaktnett. Her kan de hjernesvulstrammede og deres pårørende søke støtte og rådgivning. De kan endog få med seg en medhjelper i vanskelige møter med NAV eller andre instanser.

For å mestre sykdommen og få god livskvalitet er det viktig å ikke ende opp i en isolert tilværelse. Hjernesvulstforeningens aktiviteter bidrar til økt mestring av et vanskelig og sammensatt sykdomsbilde. Gode eksempler på aktiviteter som utgjør en forskjell i hverdagen er lokallagsmøter og temakafeer. Dette er arenaer der aktiviteten er tilpasset brukergruppen. Rammede barn- og unge ligger vårt HSF-hjerte også nært.

Hjernesvulstforeningen bidrar også innenfor forskning på hjernesvulst. Dette er et område som fortsatt er gåtefullt, og det er mange tema som vi gjerne skulle ha sett mer forskning innenfor. Enkelte typer hjernesvulster er dessverre ennå ikke mulig å kurere, men vi arbeider for å få på plass like gode overlevelsesrater som vi i dag ser for andre kreftdiagnoser som for noen tiår siden medførte døden. Gjennom ny kunnskap vil både helsetjenesten og vi kunne gi en bedre kreftomsorg.

En forutsetning for Hjernesvulstforeningens arbeid er inntekter som kan omgjøres til god kreftomsorg gjennom vårt arbeid og vår støtte til forskning. Vi mottar støtte fra Kreftforeningen basert på antall medlemmer og vi får også støtte fra Staten gjennom vårt likepersonsarbeid. Gjennom dine gaver til Hjernesvulstforeningen øker våre muligheter til å bidra til nye medisinske gjennombrudd innenfor forskningen, samt flere og bedre aktiviteter i regi av lokallag og likepersoner i nærheten av ditt hjemsted.

Ønsker du å gi en gave eller har spørsmål om hvordan Hjernesvulstforeningen kan tilgodeses i et testament, ta gjerne kontakt med vårt sekretariat på telefon eller epost. Gjennom din gave lever dine verdier videre gjennom vårt arbeid for hjernesvulstrammede.