Hjernesvulstforeningen

Jo flere vi er sammen

Sammen står vi sterkere. Hvem har ikke hørt eller erfart dette selv? Også i Hjernesvulstforeningen blir vi sterkere av å være flere. Har du husket å samle dine nærmeste i medlemskapet?

Rolf J. Ledal

Illustrasjonsfoto: Colourbox

 Noe av det mest geniale som fins innenfor medlemskapsordninger er familiemedlemskap. Etter at foreningen innførte dette har mange allerede spart en ekstra kontingent, og samtidig har foreningen fått flere medlemmer. Det geniale er rett og slett at man klarer seg med ett medlemskap for hele familien som er samlet på bostedsadressen, og betaler kun én kontingent. Er man seks eller færre medlemmer i familien, så koster det kr 300,–. For det syvende og de etterfølgende familiemedlemmene blir det kr 50,– i tillegg pr. snute.

De fleste har jo en familie som de bor sammen med, og det er jo ingen grunn til å tro at ikke de nærmeste er like opptatt av Hjernesvulstforeningen og vårt arbeid som den som er rammet. Det samme med foreldre, barn og søsken som man ikke bor sammen med. De er nok også opptatt av en best mulig kreftomsorg og forskning innenfor hjernesvulster.

Hva er så fordelen med flere medlemmer til en lavere kontingent for Hjernesvulstforeningen, lurer du kanskje på. Jo, vi får noe av vår støtte basert på antall medlemmer. Jo flere medlemmer, jo mere støtte får vi fra Kreftforeningen som tilsluttet pasientforening. En annen fordel med å være flere medlemmer, er at vi kan snakke med større tyngde når vi møter politikere og andre beslutningstakere.

Tenk deg at vi alle som er medlemmer i Hjernesvulstforeningen klarer å verve et nytt medlem hver. Da er vi jo allerede dobbelt så mange, og hvis alle igjen vervet enda et nytt medlem hver, kan vi i løpet av kort tid altså passere et medlemstall på 6000. 6000 medlemmer synes du kanskje høres mye ut, men det er egentlig ikke det. Det er ca. 11 000 som lever med hjernesvulst i Norge. Hvert år oppdages det ca. 1000 nye tilfeller. Med et medlemstall på 6000 er vi faktisk bare ca halvparten av de rammede. Hvis vi tenker oss at alle som er rammet har fire til fem pårørende hver, så er jo potensialet vårt ca 60 000 bare der.

Er du fortsatt ikke overbevist om at Hjernesvulstforeningen har et stort medlemspotensiale som du er en nøkkelperson for å sikre? Grunnen til at så mange ennå ikke har blitt medlemmer i foreningen er nok ganske enkelt at de enten ikke har hørt om oss, eller har tenkt på å melde seg inn. Hvis du tar kontakt og forteller dem hvor viktig deres støtte overfor deg som rammet og Hjernesvulstforeningen er, så er det nok de færreste som synes at dette er feil av deg eller noe de ikke ønsker å støtte.

Hva må du så gjøre for å melde inn familien din eller hjelpe naboen til å bli medlem? Er du allerede medlem selv, så trenger du bar å sende en epost til med navn, fødselsdato, kjønn og epostadresse på dine familiemedlemmer. Skal naboen eller tante Ågot melde inn hele sin familie, så kan dette enten skje gjennom vårt innmeldingsskjema på , eller ved å sende kodeordet FAM300 på SMS til 2434. Da belastes kr 300,– på telefonregningen, og så kommer det en svarmelding som forteller hva mer man skal gjøre for å bli registrert på rett måte. Er det bare én person i husholdningen, er rett kodeord HSF300 til 2434.

Så enkelt er det faktisk å melde seg inn i Hjernesvulstforeningen, det tar bare noen få minutter. Er du flink til å verve medlemmer, inkludert familiemedlemmer, kan du vinne fine premier. Verver du tre nye medlemmer, får du fem Flaxlodd. Verver du fem nye medlemmer, får du ti Flaxlodd. For å registrere dine vervinger sender du navn og adresse på alle de du verver til .