Nytt fra regionene

Nord-Vest

Aller først vil vi ønske velkommen og gratulere Lisbeth Johnsen med sitt verv som styremedlem her i lokallaget Nord-Vest. Vi er kjempeglade for å få henne med på laget, og gleder oss til videre samarbeid med henne. Hun bor i Førde i Sogn og Fjordane og er godkjent likeperson i Hjernesvulstforeningen. Dersom noen i det området har lyst på en prat med henne kan dere skrive en e-post til oss, og vi oppretter kontakt!

Vi her i Bergen har jevnlige vakter som likepersoner på Vardesenteret på Haukeland Universitetssjukehus. Vi har som oftest vakter om onsdagen fra klokken 10.00–12.00, hvor vi har lagt bak oss over 100 samtaler før sommeren med både pasienter og pårørende. En håndfull av disse samtalene har vært med hjernesvulstpasienter eller pårørende. Vi vil fortsette det gode samarbeidet med Kreftforeningen her i Bergen.

I fjor solgte vi kaker fra Nordak som ekstra inntekt til lokallaget med stor suksess, og vi håper på like stor suksess i år også!

Hjernesvulstforeningens lokallag avd. Nord-Vest satser på følgende aktiviteter i løpet av 2015:

Vi har besluttet å gjennomføre to temakvelder på tvers av alle pasientforeningene. Den første temakvelden var den 20. august 2015, hvor Forløpskoordinator Karen Rosnes Gissum fra Haukeland Universitetssjukehus orienterte om pakkeforløp.

Den neste temakvelden skal vi ha den 15. oktober på samme sted. Programmet for den kvelden er ikke helt spikret, men vi vet at sykehusprest Svela ved Haukeland Universitetssjukehus vil komme og snakke litt om den nødvendige samtalen når en av partnerne er syk. Hvordan ta vare på parforholdet!

Vi er så heldige at vi har fått god kontakt med Annbjørg Hausken som er nevrosykepleier ved nevrokirurgisk avdeling på Haukeland Universitetssjukehus. Hun «brenner» for vår sak og har foreslått at vi skal prøve å få til et kurs her i Bergen for vår målgruppe. Dette er noe vi håper på å få til i løpet av 2016.

Så helt til slutt kjære medlem! Husk at vi er her for deg/dere, ta kontakt med oss dersom det er noe vi kan bidra med!

Hilsen fra oss i Nord-Vest

Lisbeth, Lina og Sandra