Nytt fra regionene

Østlandet

Dag Simpson

Hjernesvulstforeningen avdelingen Østlandet hadde årsmøte 12. februar i Kreftforeningens lokaler i Tullinsgt. 2 i Oslo. 18 medlemmer var til stede på møtet.

I første del av møtet holdt Kristin Sævig innlegg om Treffpunkt. Dette er Kreftforeningens tilbud til barn og unge (6–16 år) som pårørende, som har noen i familien med kreft eller som har mistet noen. Treffpunkt finnes i dag i Oslo, Drammen, Follo og Romerike og er i ferd med å etablere tilbud flere steder i vårt distrikt. Tilbudet er organisert i samarbeid med Kreftforeningen og frivillige i de ulike regionene. Treffpunktledere og andre frivillige får opplæring og faglig oppfølging av rådgivere ansatt i Kreftforeningen.

Deretter avholdt lokallaget sitt årsmøte. Styret ble gjenvalgt med Dag Simpson som nyvalgt leder og Unni Scultz, Berit Åslund, Lars Angard og Hanne Mjøen som styremedlemmer. Jens G. Østby ble valgt til nytt medlem av styret.

Lokallaget gjentok suksessen fra i fjor og inviterte til sommertreff den 3. juni på Restaurant Signalen på Nesoddtangen. Været var ikke like fantastisk denne gangen, men 28 medlemmer hadde en fin og hyggelig aften.

I oktober vil det bli holdt medlemsmøte på Sunnaas sykehus, hvor vi får omvisning og nærmere presentasjon av KRESS (Kognitivt Rehabliteringsenhet Sunnaas Sykehus). Videre vil vi invitere våre medlemmer i Vestfold til å delta i oktober på Temacafe i Tønsberg. Tradisjonen tro vil vi arrangere juletreff i november.

Lokallaget har opprettet en egen, lukket gruppe på Facebook, bare for medlemmer av lokallag Østlandet. Gruppen finner du på: HSF Hjernesvulst Øst. Styret ser gjerne at flest mulig blir medlem av gruppen.

Lokallaget for Østlandet er bare vel to år gammelt, men styret føler at man har funnet frem til en grei arbeidsform. Medlemsmøtene veksler mellom møter med faglige temaer og sosiale samlinger. Det forhindrer ikke at styret ønsker innspill fra medlemmene til temaer og saker som ønskes belyst. Vi er til for dere!

Vårt distrikt er stort. Styret vil gjerne bidra til aktiviteter utenfor Oslo. Medlemmer i Follo har allerede arrangert kafé-møte på Ås. I oktober vil våre medlemmer i Vestfold bli invitert til å delta på Temacafe i Tønsberg. Styret ønsker aktiviteter flere steder i vårt distrikt, men vi er avhengig av ildsjeler.

Har du ideer, ta kontakt med oss på e-post: ostlandet@hjernesvulst.no, så kan vi se hva vi sammen kan få til.