Kultur

Jul på nordnorsk

Elizabeth Ledal

Magnus Olsen Wærness holdt julekonsert i Kanebogen kirke i Harstad 21. desember 2023.

Torsdag 21. desember var jeg så heldig at jeg fikk reise til Harstad for å overvære artist Magnus Olsen Wærness sin julekonsert «Jul på nordnorsk» i Kanebogen kirke. Overskuddet fra julekonserten skulle gå til Hjernesvulstforeningens formålsarbeid og i den forbindelse så vi på det som en anledning til å være til stede under konserten og selge armbånd, grå sløyfer og reflekser. Det ble samlet inn rundt 22 500 kroner i løpet av kvelden, og det var helt fantastisk å se hvor stor givergleden var blant deltakerne og selv de som ikke hadde anledning til å delta på konserten.

Grunnen til at overskuddet fra julekonserten skulle gå til vårt formålsarbeid er at Magnus selv er rammet av hjernesvulst. Han og kjæresten Ingrid deltok på perleverkstedet vårt i Oslo i februar i fjor og det var veldig hyggelig å bli bedre kjent med Magnus og hele støtteapparatet hans på hjemmebanen hans. Blant annet hadde kjæresten Ingrid og moren hennes strikket mange håp-votter etter oppskriften til Threads of Wonder som har solgt oppskriften til inntekt for Hjernesvulstforeningen. Disse vottene ble også solgt til inntekt for vårt formålsarbeid i løpet av konserten.

Turen til Harstad var helt utrolig fin og den har gitt meg så mye glede, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk være til stede under konserten til Magnus.

Magnus har virkelig en utrolig god evne til å oversette tradisjonelle julesanger til nordnorsk og det var en helt magisk atmosfære i Kanebogen kirke, som ga ekte julestemning. Jeg anbefaler virkelig å få med seg en av konsertene til Magnus!