Leder

Travelt første halvår

Pål Oraug

Styreleder, Hjernesvulstforeningen

Illustrasjon: Morten Hernæs / KI – Adobe Firefly

Da er 2024 godt i gang selv om vær og føre har vært krevende helt siden nyttårsrakettene føk i været for lykkeønskninger om et godt nytt år med nye muligheter!

Første halvår er det mye som skjer i Hjernesvulstforeningen. Lokale årsmøter i regionlagene er gjennomført og i førsten av mai gjennomføres landsmøtet sentralt. På ettermiddagen onsdag 3. april er det Nasjonal Hjernesvulstkonferanse på Radiumhospitalet. Dette blir et spennende arrangement som vi arrangerer sammen med Norsk Hjernesvulstkonsortium. Anbefaler flest mulig å sette av ettermiddagen og ta en tur inn til Oslo for å få med seg siste nytt om forskning og treffe flere av landets fremste kirurger, nevrologer, sykepleiere, kreftkoordinatorer mm i en og samme forelesningssal! Meld dere på arrangementet via lenke på Facebook, dette bladet eller via våre hjemmesider.

Jeg bør også nevne at den første helgen i mai er det på nytt duket for vår årlige mestringskonferanse ved Gardermoen. Jeg håper å se så mange som mulig av dere der for å få nyte verktøy, tips og råd for mestring av hverdagen vår, og ikke minst bli kjent med flere av dere! Programmet ser lovende ut også i år, så meld dere på her også folkens!

Ny nasjonal kreftstrategi skal lanseres trolig i løpet av første halvår. Det blir spennende å se om noen av de mange innspillene er tatt i betraktning ved revisjon av dokumentet (ikke minst våre tilbakemeldinger). Det som er viktig for oss rammede og pårørende er god pasientbehandling og oppfølgning, rask godkjenning av medisiner som pr. i dag godkjennes alt for sakte, samt mer forskning og mer frie midler til utprøvende behandling av pasienter med høygradige og diffuse, sjeldne svulster.

Når du sitter med dette bladet i hånden så satser jeg på at vi alle har kommet oss ut av vinterdvalen. Jeg regner med du er klar for at livet utenfor døren blomstrer opp og at det blir lysere dager som gir oss mer energi, lyden av fuglekvitter får rockefoten til å svinge og at alt dette fører oss fremover til å utforske nye mål og utfordringer!