Litt av hvert

Stortingsvalget 2021

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det nærmer seg nytt stortingsvalg og redaksjonen har fått høre at det i år blir en kamp mellom distrikter og byer, elektriske og dieselbiler, fisk mot kjøtt, kjøtt mot grønt, og rødgrønt mot blågulgrønt. Nye partier har meldt seg inn i kampen om velgernes gunst, enten de er nasjonalkonservative eller så sentrumsrettet at de står alene i sentrum. Fra pålitelig hold har redaksjonen fått høre at dette også vil dreie seg om et endelig oppgjør mot all denne importen av vaksiner og annet som vi ikke selv lager og helt sikkert klarer oss fint uten.

Ytterligere reduksjoner i alle priser som de før var opptatt av å øke, bedre veier og friskere luft, bedre haill og større fangst, og ikke minst kortere arbeidsdag og høyere lønn er også antatt å prege mediebildet frem mot velgernes gåsegang, forhåpentligvis uten munnbind, til urnene i september. Meningsmålingene spriker for tiden mindre enn Per Bortens staurer, men det ser ut til at det kan bli spenstige koalisjoner som kommer til å måtte sutte en del på kamelhaler og sørge for at ingen partier kan holdes ansvarlige for sine løfters manglende oppfyllelse. Det ligger an til å bli spennende og minst like forvirrende som dagens politiske landskap hvor FrP og Rødt til tider ser ut som bestevenner. Hvem HM Kongen skal henvende seg til for å be om å ta ansvaret for å danne regjering og fylle statsrådssalen på Slottet, vites ikke.

Redaksjonen er sikker på at det vil bli mye kjeft å få, uansett, fra såre tapere, såre vinnere uten flertall, gamle regjeringsvenner og skuffede lobbyister som må fortsette der de er i dag og ikke få nye flotte jobber, eller som må gå tilbake til sine jobber uten ytterligere opptjening av pensjonsrettigheter i Statens pensjonskasse. Det vi kan love, er at uansett hvilken regjering som blir dannet etter valget, så skal vi gjøre vårt for å pirke i partienes dårlige samvittighet og minne dem på ting de helst så at vi hadde glemt, mens landet flommer over av penger…