Nytt fra regionene

Nytt fra lokallag Nord-Norge

Endelig kunne lokallaget i Nord Norge Invi-tere medlemmer til kurs, og dekke reise og opphold så flere kunne være med.

Kurset «En lysere hverdag» i Bodø ble så flott. Mange nye medlemmer kom, og vi la stor vekt på å ha tid til den gode praten, noe som ble satt stor pris på. Nå er det nå en gang slik at vi er en pasientgruppe som fort blir sliten, og da må være rom for gode pauser. Som en sa: Jeg har ikke vont i hodet etter denne dagen. Slikt gleder, da har vi gjort det rette.

Å være samlet og dele erfaringer er det som går igjen hos medlemmene: Man tren-ger ikke fortelle hele sykehistorien, alle vet hva man står i. Men for å få til slike kurs må det også være et faglig innhold.

Eli Solheim delte litt av sin historie som pårørende. Hun fortalte hun deltok på et pårørendekurs i høst som ble arrangert på Gardermoen. Her samarbeidet Hjerne-svulstforeningen med Gynkreftforeningen og Sarkomer. Dette er noe hun anbefaler alle å delta på ved senere anledninger.

Vi har satt som mål i 2014 å prøve og syn-liggjøre oss mer her i Nord, noe har vi gjort og vi er blitt mange flere medlemmer i Nord. Men vi må fortsette med å synlig-gjøre oss. Vi må få ut info på forskjellige behandlingssteder bl a, så telefonen er lett å ta. Medlemmer som forteller om Hjernesvulstforeningen er også viktig. Vi så behovet da vi hadde stand på Universi-tetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Så det å stå på stand kommer vi til og gjøre mer av. Jeg ønsket det skulle komme flere likeper-soner her i Nord, og fredag 17 okt. fikk vi til et grunnkurs i lokalene til Vardesenteret i Bodø, som ligger i Sefyr pasienthotell. Fle-re medlemmer som har meldt sin interesse i løpet av året deltok på dette kurset.

Et flott innholdsrikt kurs med mange flotte representanter fra Kreftforeningen, Var-desenteret i Bodø, Martin Backmann v/ Habiliteringsenheten ved UNN. Og avslut-tet kurset med «Pust tanker og gled» hvor Paro N Lyngmo tok oss med på en reise i pusteteknikker som er greie å kunne når det butter litt imot. Kurset ble avsluttet med sang (vi var et kor) hvor vi skulle gjøre bevegelser og latter, og glede ble det. Takk til en kjempeflott foredragsholder.

Vi avsluttet med en koselig middag på Mo-lostuen. En stor takk til Eivind Holden som tok frem munnspillet, spilte de vakreste toner og ga oss et lite magisk øyeblikk så tårene kom i øyekroken. Den gode praten fortsatte ut i de små timer. Jeg håper og satser på at vi kan få til et slikt kurs til nes-te år også.

Mørketiden er kommet her nord og vi ko-ser oss mer inne. Ta vare på de små gleder og hverandre.

Ønsker dere alle ei riktig God jul og et Godt nytt år.

Mvh Solveig Strand, Leder lokallaget Nord-Norge.