Nytt fra regionene

En liten hilsen fra oss i Nord-Vest

Vel overstått sommer. Håper alle har hatt en fantastisk fin sommerferie og fått nyte den nydelige sommeren utendørs!

Hva har så skjedd her i Nord-Vest…

Vi har hatt et styremøte og et årsmøte for våre medlemmer i begynnelsen av året. Vi var aktive deltakere på Krafttak mot kreft i regi av Kreftforeningen første uken i mars. I april planlagte vi å gjennomføre et juice-kurs for våre medlemmer, men måtte dessverre avlyse dette pga for få påmeldte.

En gledelig nyhet er at nå får Haukeland Universitets sykehus også et eget Vardesenter. Den 7. november er planen at den offisielle åpningen skal finne sted! Dette er et lavterskel tilbud til alle som vil benytte seg ut av Vardesenteret. Du trenger ingen henvisning fra lege eller andre, her er det du selv som bestemmer!

Som et resultat av den arbeidsgruppen vi dannet i samråd med Kreftforeningen i Bergen og de andre pasientforeningene har vi planlagt to temakvelder som skal gå på tvers av alle pasientforeningene. Den første temakvelden har allerede vært og den var en stor suksess! Det var over 70 personer som møtte opp på denne temakvelden. Temakvelden tok opp to ulike områder! Første halvdel var det Lise Amundsen fra Helse Bergen som holdt foredrag om trening og utmattelse. Siste halvdel var det Sykt Sprek (Ungdomsgruppen) som hadde en liten presentasjon av seg, og tilslutt var det «vår egen» Vibeke Fausa (styremedlem) som holdt et foredrag om mat, energi og mestring.

Vi håper og tror at neste temakveld blir like fullstappa! Neste temakveld er planlagt den 17. november og skal holdes i Vardesenteret på Haukeland Universitetssykehus (parkbygget). Her skal selveste Borrik Schjødt komme og holde foredrag om livskvalitet og mestring. Foredraget vil starte klokken 18.00 og avsluttes ca. klokken 20.00. Det vil være en pause midtveis hvor det blir forsyninger av både kaffi, frukt og gjerne litt twist! I pausen vil vi og de andre pasientforeningene holde stand der dere er hjertelig velkommen til å ta kontakt og gjerne stille oss noen spørsmål hvis det er noe dere lurer på!

Vi i lokalstyret har bestemt oss for å prøve å få til formiddagskaffe midt i hjerte av Bergen. En helt uforpliktet møteplass der vi kan møte likesinnede, enten det er pasient eller pårørende. Første treffet håper vi å få til i begynnelsen av januar i lokalene til Lido som ligger i Bergen sentrum. Der vet vi at flere av pasientforeningene har hatt uforpliktende møter med sine medlemmer.

Vi vil samtidig oppfordre våre medlemmer i Nord-Vest til å ta kontakt evt. sende inne en «ønskeliste» til oss om temamøter/sosial sammenkomst.

Vi ser frem til å fortsette arbeidet med lokallaget og ønsker våre medlemmer velkommen til fremtidige møter.

Hilsen alle oss i lokallaget avd. Nord-Vest.