Leder

Redaktøren har ordet

Kjære leser, velkommen til et nytt nummer av av Hjerne Det! Det har vært en lang prosess med å få ut bladet denne gangen, og vi i redaksjonskomitéen har tatt grep for å sikre at utgavene i 2015 skal komme jevnere.

Rolf J.

Bladet er denne gangen fylt av forskjellig fagstoff, personlige betraktninger, lokale og politiske saker. Målsetningen for redaksjonskomitéen er å tilby medlemmene et blad som er verdt å lese, samtidig som det også blir et utstillingsvindu for det gode arbeidet som lokallagene gjør og en kommunikasjonskanal for Hjernesvulstforeningen opp mot politikere og andre som er viktige i kampen for de hjernesvulstrammedes hverdag.

Vårt styremedlem Ninni skriver et personlig innlegg om hvordan hun opplevde det å få hjernesvulst i dette nummeret, og det er også et personlig innlegg fra en pårørende som ganske nylig har mistet sin mann i kampen mot kreften.

Det fantastiske barnearrangementet som ble avholdt på Oscarsborg i slutten av august er også viet plass. Dette er vår barne- og ungdomsansvarlige Ingrids journalistdebut, og vi er stolte over hennes bidrag til bladet

Ellers er det viet en del plass til ny uføretrygd og rettigheter, noe som foreningen også har brukt anledningen til å ta opp med Stortinget, på vegne av medlemmene. Det blir spennende å se hva resultatet av den kampen blir. Vi kommer også til å ha et økt fokus på rettigheter i de kommende utgavene, det er sannelig ikke lett å vite hva som fins hvis man skal grave seg frem til det på egen hånd. Her er Hjerne Det! En glimrende informasjonskanal.

En tilbakemelding som har kommet fra flere er at det er vanskelig å lese bladet pga liten skrift. Vi er jo en pasientgruppe som ofte har påvirkning av synsevnene, og det hjelper ikke stort at også alderen krever sitt for lederen av redaksjonskomitéen og andre. Vi har derfor forsøkt å gjøre lesbarheten litt bedre i dette nummeret, og håper at det vil falle i smak.

Hjernesvulstforeningen vil gjerne sørge for at informasjon sprer seg raskt til alle medlemmer og andre interesserte, og har i det siste satset mer på oppdatering av saker på hjemmesiden og påFacebook. Hjelp oss å spre informasjon ved å dele våre innlegg på din egen Facebookside, da gjør alle sitt for å oppdatere hverandre og samtidig spre kunnskap om hjernesvulst til alle sine venner.

På vegne av redaksjonskomitéen vil jeg ønske dere alle en god jul og et godt nytt år. Måtte juletiden bli fredfylt og det nye året bringe dere mer av alt som er godt og mindre av det som ikke er så bra!