Høring

Hjernesvulstforeningen på Stortinget

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 inneholder både gode forslag og mindre gode forslag. To av de mindre gode forslagene som HSF ønsket å ta opp med Stortingets Arbeids- og sosialkomité var overgangsordningene til ny uføretrygd og endring av barnetillegget.

Rolf J. Ledal

Foreningens leder og nestleder på vei inn til høring.

Mandag 3. november var det åpen høring for komitéen, og foreningen skrev med dette historie ved å delta på foreningens første budsjetthøring. Foreningens leder, Pål Kjeldsen, foredro en forkortet versjon av det vedlagte høringsbrevet, og fikk således foreningens syn klart frem for en lyttende komité. I skrivende stund foregår komitéens arbeid med budsjettet, og det er således ennå ikke klart om vi får gjennomslag for våre krav.

Arbeids- og sosialkomiteen lytter ettertenksomt til høringsinnspillene.

Det å drive politisk påvirkning er en viktig del av foreningens arbeid. Gjennom direkte kontakt med de som lager lover og forskrifter, samt bevilger penger til forskning, investeringer i og drift av det offentlige helsetilbudet, øker bevisstheten rundt kompleksiteten av kreftsykdom i sentralnervesystemet. Det er ingen kreftdiagnose som er enkel å få eller å leve med, men det er få kreftdiagnoser som er vanskeligere å bli helt frisk av enn de som rammer hjernen.

Hjernesvulstforeningen vil i fremtiden sette flere ressurser inn på å bidra i høringsarbeid, enten på egen hånd eller sammen med andre under Kreftforeningens paraply. Bare gjennom å gjenta vårt budskap i en hver relevant sammenheng, vil vi kunne se resultater av vårt arbeid for hjernesvulstrammede.

Hold deg oppdatert om dette og mer på og foreningens Facebook-side.