Nytt fra regionene

Stand ved UNN

Eli Solheim

styremedlem

To hektiske formiddager i uke 43 hadde lokallaget i Nord Norge stand i foajeen på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Leder Solveig Strand og styremedlem Eli Solheim fant en plass å fronte Hjernesvulstforeningen. Det var mange andre foreninger ute i samme ærend. Vi håper vi fikk synliggjort vår forening, men vi måtte være aktiv i kontakten med de som gikk forbi. De som stoppet eller ble stoppet, var pasienter, pårørende, sykehuspersonell og andre interesserte.

Blant de som stoppet, var det mennesker som nettopp hadde fått vite at de hadde fått hjernesvulst, de var i sjokk og visste ikke hva de hadde behov for. En fortalte at datteren hadde mistet livet av hjernesvulst for mange år siden, andre ville foreløpig ikke fortelle noen hva de var rammet av. Forhåpentligvis fikk vi frem vårt anliggende, vi kan kontaktes, vi er der for dem, men noen trenger lengre tid enn andre til å ta kontakt. 

Vi var i avdelingen før vi startet og ba sykepleierne formidle til pasienter og pårørende om at vi hadde stand. En inneliggende pasient tok kontakt. Vi tenker i fortsettelsen at vi vil be om å få henge opp en plakat i avdelingen at vi er ved sykehuset eller i Vardesenteret til bestemte tider, slik at pasienter og pårørende kan kontakte oss.