Nytt fra regionene

Nytt fra avd. Nord-Vest

Hjernesvulstforeningens lokallag avd. Nord-Vest ble stiftet 31.10.2013.

Sandra Sigurjonsdottir

Lokallagsleder

Sandra Sigurjonsdottir, leder i Hjernesvulstforeningen avd. Nord-Vest

Det ble konstituert et styre bestående av Pål Holter, Jeanette Lillestøl, Christian Lillestøl, Sigurlina Klara Sigurjonsdottir og Sandra Sigurjonsdottir. Lokallagets formål er å være en møteplass for de som har eller har hatt hjernesvulst og deres pårørende, samt å arbeide for medlemmenes interesser lokalt.

Nå i første halvdel av 2014 er vi godt i gang med lokallagsarbeid. Siden stiftelsesmøtet har vi hatt både informasjonsmøte og årsmøte for lokallaget. I skrivende stund har vi planlagt et Juicekurs for våre medlemmer i begynnelsen av april. Dette håper vi blir et vellykket kurs som alle kan ha god nytte av. Ut på høsten ønsker vi å ha et temamøte om senskader for våre medlemmer.

To av de som sitter i styret, Sigurlina Klara og Sandra, er også likepersoner i Hjernesvulstforeningen. Dette har ført til at vi har et tett samarbeid med Kreftforeningen i Bergen og deltar jevnlig på møter sammen med dem og de andre pasientforeningene. Nytt fra i år er at vi sammen med noen andre pasientforeninger og Kreftforeningen i Bergen har etablert et arbeidsutvalg. Formålet med dette er at vi skal kunne jobbe på tvers med alle pasientforeningene og sette opp noen temamøter som passer for alle foreningene.

Vi fikk forespørsel fra nevrokirugisk avd. ved HUS om vi kunne delta på en fagdag for nervokirugisk avdeling og presentere Hjernesvulstforeningen og lokallaget, samt å fortelle hvordan det er å være pasient/pårørende ved en hjernesvulstdiagnose. Dette ble gjennomført med glans, og vi har fått gode tilbakemeldinger om at dette virkelig var nyttig for avdelingen.

Vi ønsker i fremtiden å ha ulike foredrag om forskjellige temaer som omhandler det å være hjernesvulstpasient og de utfordringene dette gir.

Vi håper å kunne tilby de som er rammet av hjernesvulst og deres pårørende en møteplass hvor vi kan utveksle erfaringer, lære av foredragsholdere og arbeide for medlemmenes interesse. Det er alltid godt å møte og snakke med noen som har vært i samme situasjon! Vi vil samtidig oppfordre våre medlemmer i Nord-Vest til å ta kontakt evt. sende inne en «ønskeliste» til oss om temamøter/sosial sammenkomst.

Vi ser frem til å fortsette arbeidet med lokallaget og ønsker våre medlemmer velkommen til fremtidige møter!