Hjernesvulstforeningen

Fra pårørende til pårørende

Hjernesvulstforeningen samarbeider med pasientforeningene Sarkomer og Gynkreftforeningen om et prosjekt for pårørende. Prosjektet har som mål å gi flere og bedre tilbud til de pårørende i foreningene.

Eddy Grønset

En av planene er en egen pårørendesamling, som er planlagt 20. til 21. september 2014. Her vil pårørende fra hele landet bli invitert til faglig påfyll rundt temaer som vedrører deres livssituasjon, samt at det er planlagt å sette av tid slik at deltakerne selv kan komme med innspill til hvordan pårørendearbeidet i pasientforeningene kan utformes.

En del av likepersonarbeidet

Mange pasientforeninger gjør et godt arbeid med sine likepersontjenester. I disse tjenestene kan personer som har fått sin egen kreftsykdom på avstand stille opp og være en samtaleressurs for andre som enten selv nylig er rammet av sykdommen, eller sliter med ettervirkninger. En kreftdiagnose har store konsekvenser både for den som rammes av sykdommen, og for de pårørende. Pårørende av en som blir kreftsyk, opplever usikkerhet, bekymringer og har behov for å prate med en som har opplevd det samme som det de nå står foran. De tre foreningene har nå derfor gått sammen om å utvikle flere gode tilbud også for pårørende.

Kartlegger behovet

I løpet av året vil det bli gjennomført en kartlegging av hvilke behov pårørende har og som pasientforeningene kan hjelpe dem med. Vi vil også jobbe med å skaffe oss oversikt over det eksisterende tilbudet som i dag finnes til pårørende.

Pårørendesamlingen i september blir en viktig del av dette arbeidet. Invitasjon vil etter hvert bli sendt ut til alle pårørendemedlemmer i foreningene, samt at fullstendig program og invitasjon etter hvert blir lagt ut på www.hjernesvulst.no. Hold av datoen allerede nå.