Kurs

Kurs i regi av Hjernesvulstforeningen, Bodø 18. oktober 2014

Ingeborg Sandvik

Jeg meldte meg inn i foreningen da mannen min fikk hjernesvulst i april 2013. Vi tenkte flere ganger på å dra på kurs/møter, men formen til mannen min svingte veldig, fra ganske bra til veldig dårlig. Dette medførte at vi ikke tok sjansen på å melde oss på noe, som vi likevel måtte melde oss av. Han gikk bort i mai 2014, etter et vanskelig og tungt år.

Da jeg fikk invitasjon til kurs i Bodø 18. oktober, visste jeg ikke om dette passet for meg. Jeg sendte e-post til foreningen, forklarte min situasjon og lurte på om de trodde at dette kunne være noe for meg. Jeg ble oppringt senere av en hyggelig dame, Solveig Strand, som oppmuntret meg til å dra. Hun sa at foreningen var like viktig for pårørende, som for de som var rammet av hjernesvulst.

Jeg møtte opp i Bodø, litt usikker på om dette var noe for meg. Jeg var ikke den eneste pårørende på kurset, men den eneste som hadde mistet noen. Jeg møtte bare fantastiske mennesker, noe som gjorde at jeg følte meg velkommen. Deltakerne var både pårørende og de som var rammet av hjernesvulst. Kurset i seg selv var lærerikt, men det å møte mennesker som har opplevd mye av det samme som meg selv var mest givende. Flere av deltakerne var operert, noen opptil flere ganger, og det å oppleve humøret, livsgnisten og også noe galgenhumor var veldig spesielt. Det var også godt å se at flere blir friske, selv om mange må leve med en del bivirkninger og må på kontroll jevnlig. Vi hadde det veldig sosialt også, og praten gikk livlig i pausene og om kvelden under middagen. Da jeg dro hjem til Narvik, var det med en god følelse, og jeg var veldig glad for at jeg dro til Bodø. Jeg ser ikke bort fra at jeg deltar på årsmøtet i mars neste år. Ble nå invitert i alle fall. Det blir i så fall trivelig å møte alle disse flotte folkene igjen, og kanskje bli kjent med nye mennesker.

Arbeidet foreningen gjør, er svært viktig, både for de som er rammet av hjernesvulst og for familien deres. Jeg håper foreningen får midler til å kunne fortsette den fantastiske jobben de gjør. All ære til de som står på og gjør en fantastisk innsats.

Narvik, 27. oktober 2014