Barn og ungdom

Drømmedager i Stavanger

Hjernesvulstforeningen arrangerte den 10.–12. januar 2014 Drømmedagene for barn og ungdom mellom 5–16 år i Stavanger, i samarbeid med stiftelsen Sykehusbarn Avd. Vest. Mer enn 70 store og små deltok på et flott arrangement med mye latter, energi og glede.

Spente og glade barn på plass i brannbilen. Foto: Tom Gaudland

Sven Olav Wold

Hjernesvulstforeningen har mange barnefamilier blant medlemmene, og Drømmedagene var det første familiearrangementet i foreningens egen regi. Barn som selv er rammet av hjernesvulst og deres familier deltok, sammen med barn fra familier hvor en av de voksne har sykdommen.

Styremedlem i Hjernesvulstforeningen Trond Espen Hansen var en av initiativtakerne til arrangementet, og var også sterkt delaktig i å sette sammen programmet.

– Målet med arrangementet var enkelt og greit å glede barna og de unge, forteller Hansen.

– Vi ville skape en arena, kall det gjerne et overflødighetshorn av hygge og glede for barn og unge som må tilbringe mye tid på sykehus – enten på grunn av sin egen alvorlig sykdom, eller sine foreldre eller søskens alvorlige hjernesvulstdiagnose. Det å få skape et frikvarter der de involverte kan kose seg og glede seg sammen med andre var og er viktig for oss, når vi i foreningen gjennomfører arrangementer.

Flott gjennomføring

Drømmedagene hadde et program tettpakket med underholdning for barna, med blant annet tryllekunstner, hoppeslott, kjøreturer med brannbil, politibil og helikopter, og ikke minst en heidundrende juletrefest. Julesang, gang rundt juletreet og gaver fra julenissen hørte selvfølgelig med. Hansen mener at foreningen ikke kunne drømt om en bedre gjennomføring av arrangementet.

– Vi har blitt møtt av en utrolig velvilje. Alle vi har spurt om å bidra til disse drømmedagene har svart ja uten å nøle. Dersom vi spurte tryllekunstner eller artist om å opptre for barna på arrangementet, om det trengtes et helikopter, en politimann eller en brannbil, så var bidragsyterne utelukkende positive og stilte opp. Likepersoner i Hjernesvulstforeningen gjorde i tillegg en flott jobb som frivillige underveis. Vi hadde ikke fått til dette arrangementet uten dem!

Hansen ønsker også å trekke frem Quality Airport Hotel Stavanger ved Direktør Roalkvam og hans utmerkede stab, samt Kristian Ugelstad fra Topp Arrangement AS, for uvurderlige bidrag som var avgjørende for at arrangementet kunne bli gjennomført.

–Vi som står i bresjen for Hjernesvulstforeningens barne- og ungdomssatsning føler oss privilegert som blir møtt med så mye støtte og omtanke, samtidig som vi får møte så mange positive mennesker. Helt fantastisk var det å få oppleve dette store engasjementet fra bedrifter, enkeltpersoner og andre flotte bidragsytere som gjennom sin deltakelse var med på å skape et suksessarrangement!

Utelukkende positive tilbakemeldinger

Trond Espen Hansen er barne- og pårørendeansvarlig i Hjernesvulstforeningen, og han vil jobbe sammen med ungdomsansvarlig Ingrid Karoline Orud fra Hjernesvulstforeningens styre for å videreutvikle gode tilbud til familier med barn og ungdom. Gledelig nok opplevde han at dette første arrangementet ble svært godt mottatt av deltakerne.

–Tilbakemeldingene var utelukkende positive, og det virket som om alle var glade og fornøyde! Vi gleder oss til fortsettelsen, og satser på at arrangementet der over på Sola bare var starten på en rekke fremtidige tilstelninger i foreningens regi, hvor vi får satt et godt og velfortjent fokus på de barn og unge som er tilknyttet foreningen gjennom sin situasjon som direkte rammet eller som pårørende, avslutter Hansen.