Nytt fra regionene

Opplæringsdager med faglig innhold i Bergen

Hovedstyret og lederne i regionlagene var helgen 18. til 20. november samlet i Bergen med fokus på opplæring i planlegging av arrangement og aktiviteter, som en del av kompetansebyggingen i foreningen. Som en del av samlingen ble 2023 også benyttet som case for planlegging av aktiviteter.

Engasjerte medlemmer og tillitsvalgte gjør at vi også neste år planlegger for flere små og store konferanser, fagdager, aktivitetstilbud og ikke minst økt trykk på påvirkningsarbeid. Vi mangler fortsatt det store gjennombruddet i forskningen som gir oss betydelig bedre behandlingsmetoder med bedre persontilpasset behandling.

Møte med forskere og onkologer på Haukeland universitetssjukehus.

Allerede fredag var styreleder og sekretariatet i møte med forskere fra Universitetet i Bergen. På Haukeland fikk Hjernesvulstforeningen informasjon siste nytt innen forskningen og en god og nyttig dialog med våre fremste forskere og onkologer.

Under møtet lørdag fikk vi besøk av professor Rolf Bjerkvig og professor, dr.med. Tone Bjørge med interessante foredrag og orienteringer.

Professor Rolf Bjerkvig og professor, dr.med. Tone Bjørge.

En fyldig årsplan med variert og spennende innhold ble resultatet av jobbingen.

Vi kan nevne, Mestringskonferansen, pårørendesamlinger, likepersonskurs, fagdager, aktivitetshelg, deltagelse med arrangement på Arendalskonferansen og ikke minst Hjernesvulstmai.

Vi oppfordrer alle som har mulighet til å engasjere seg i Hjernesvulstmai som er «vår» måned. Her kan vi bli synlige både lokalt og nasjonalt med små og større arrangement.

Lysfest i Bergen.

I tillegg til det faglige ble det også tid til å oppleve lysfesten og et besøk på Akvariet. Stor takk til region Vest som tok godt imot oss i Bergen! For det relativt ferske styret i Vest var planlegging og gjennomføringen av et slikt arrangement en viktig del av kompetansebyggingen.