Hjernevulstforeningen

Presentasjon av styret

Foto: Arne Thoresen

Lars Bestum ble gjenvalgt som styreleder i foreningen for to nye år. Han er 47 år og bor i Oslo med kona Inger-Lise og barna Jenny (17) og Christian (10). Lars fikk oppdaget hjernesvulst i juni 2017 da han falt om på et sommerarrangement med jobben og ble liggende i koma i noen timer. Han er utdannet siviløkonom og jobber til daglig som konsulent i Accenture, der han hjelper virksomheter med omstillingsprosjekter. Han jobber litt redusert for å ha kunne engasjere seg i kreftarbeidet og i Hjernesvulstforeningen spesielt. På fritiden er han og familien glad i å være på hytta i Trysil, som de bruker hele året som utgangspunkt for sykling, gåturer i fjellet og ski.

Mette Krogstad er 37 år, har ei datter på 13 år og ble operert for hjernesvulst i 2009. Hun har vært med i hovedstyret siden juni 2018. Før det satt hun som kasserer i regionlag Midt-Norge i 5 år. Hun er også likeperson i foreningen. Hun er utdannet revisor, er 100 prosent ufør i dag pga. operasjonen, men har jobbet i et revisjonsselskap til nyttår gjennom en VTA-ordning (Varig Tilrettelagt Arbeid) via NAV. Fra nyttår fikk hun med denne over i HSF og jobber nå ca. 50 prosent for HSF fra sitt kontor på Stjørdal. Hun har ansvar for økonomi og jobber derfor mest med økonomi, regnskap, innrapportering og fordeling av midler.

Astrid Fånes er 68 år, gift og fikk diagnosen svulst i hypofysen i 2005. Hun kommer fra Midt-Norge hvor hun har vært med i regionlagsstyret, og primus motor for medlemsaktiviteter og turer. Hun er også likeperson i Hjernesvulstforeningen.

Nina Søndergaard er 60 år og bor i Moss sammen med mann og hund. Hun har to barn, en sønn og en engeldatter. Datteren døde av glioblastom for snart fire år siden, og det er årsaken til at hun engasjerer seg i Hjernesvulstforeningen. Kan hun påvirke eller gjøre en forskjell for noen, så er det veldig fint. Et av områdene hun brenner for er Likepersonstjenesten, dette er en av hovedområdene til foreningen og en veldig viktig ordning.

Karen Iversen er 25 år og jobber som sykepleier på en barneavdeling. Hun bor i Asker sammen med sin samboer og datter. For to år siden snudde livet hennes seg på hodet da hun mistet pappaen sin til hjernekreft. Etter pappaen hennes døde fikk hun et sterkt ønske om å hjelpe andre i samme situasjon, og stilte derfor til valg som styremedlem i hovedstyret i hjernesvulstforeningen. Karen brenner for barn som pårørende, dette er en gruppe hun ønsker å få mer fokus på i HSF. Hun er glad for å være gjenvalgt til hovedstyret og gleder seg til å bidra de neste to årene.

Foto: Julie Christine Krøvel

Hedda Kise er 47 år og bor på Bekkestua i Bærum. Hun jobber som programleder i TV2, foredragsholder og billedkunstner, men hun er også blitt delvis uføretrygdet etter hjernesvulstoperasjonene i 2007. Hedda holder blant annet foredrag om å få noe positivt ut av det negative i livet og har vært åpen om at hun har en hjerneskade, både i intervjuer og i en tidligere blogg. Hun er opptatt av styrken som ligger i det å vise sårbarhet og at hennes billedkunst skal gi håp. For tiden jobber hun med en ny programserie med et klart helsetema og hun skriver på en bok om ledelse. Hun sitter også i interimsstyret til Bunadsgeriljaen. Hedda har fire barn, og hun er blant annet en engasjert fotballmamma for sin yngste datter når formen tillater det. Sammen med sin samboer har hun en kjøkkenhage som hobby.

Helge Siljan er 48 år og er fra Bamble i Telemark, men bor nå i Sandefjord. Helge har en mastergrad innen kjemi (fra NTH) og en mastergrad i ledelse (fra BI), og 20 års erfaring fra privat næringsliv. Helge ble diagnostisert med glioblastom sommeren 2014 da han og familien bodde i Dubai. Helge ble uføretrygdet, og begynte å engasjere seg i frivillig arbeid. Først et år som flyktningguide, deretter som fotballtrener i lokalklubben GØIF, hvor han nå er leder på 4. året. Han er nå skilt, og har to døtre (Nora (16), Malin (14)) som han og kona har delt ansvar for, og en hund som sørger for selskap og tre daglige turer. Helge er også likeperson i foreningen.

Gunn Tove Ribe fra Tromsø, er 51 år og har tre voksne barn. Hun engasjerer seg i Hjernesvulstforeningen sentralt og i Nord-Norge, og mener forskning og utvikling er vesentlig. Gunn Toves daglige jobb er innen regnskap og økonomi. På fritida trives hun med familie, gode venner, strikker og liker å være på all slags turer.

Nina Jensen er 45 år og har utdannelse som marinbiolog fra James Cook University i Australia og arktisk marinbiologi fra Norges fiskerihøgskole i Tromsø. Hun har vært prosjektleder i reklamebyrået Ogilvy & Mather. I 2003 startet hun som frivillig i WWF og ble fast ansatt i 2005. I 2012 overtok Nina som generalsekretær iWWF Verdens naturfond, en stilling hun hadde fram til 2017. Hun er i dag leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean, og styremedlem i Business for Peace, Plastic REVolution og The Ocean Data Foundation. Ble også kåret til Young Global Leader av World Economic Forum i 2014. Jensen har ett barn med samboer Nicolai Roan. Roan døde av hjernekreft 30. juli 2019.

Helge Holtedahl er 44 år gammel og bor i Oslo. Helge har et lidenskapelig forhold til bryggerkunsten og er salgskonsulent i Haandbryggeriet. I tillegg til håndverksbrygg er han opptatt av sykling og å holde seg i form. Helge er en kar som liker godt å kontakt med og prate med andre, jobbe med arrangement etc.