Kreftforeningen

Nye tilbud fra Kreftforeningen

Kjøretjeneste og hverdagshjelp er to nye tilbud som du kan benytte deg av. For å bruke disse må du laste ned appen «Nyby» og opprette en bruker der. I tillegg til Kreftforeningens tilbud finner du også andre tilbud som er tilgjengelig i ditt nærområde.

Kreftforeningens kjøretjeneste er et tilbud som tilbyr trygg transport og en hyggelig kjøretur når kreftpasienter skal til og fra sykehuset, til legen eller gjøre ærender på apoteket. Tilbudet er gratis.

Hverdagshjelpen er et tilbud i Trøndelag hvor kreftrammede i Trondheim, Orkland og Skaun kan få hjelp av frivillige til praktiske gjøremål i og utenfor hjemmet. Hverdagshjelpen starter også snart opp i fire bydeler i Oslo: St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Sagene og Grünerløkka. Kreftforeningen er i gang med å rekruttere frivillige.

Oppstartsdatoen for tilbudet i Oslo vil bli oppdatert på Kreftforeningens nettside så fort den er klar. De hjelper deg med alt fra å bære ved, klippe plenen, vaske vinduer, rydde boden eller måke snø, med mer. Tjenesten er gratis.

Veiledning

For å installere, opprette bruker og be om kjøretjeneste, gjør du følgende:

  1. Gå inn i App Store eller Google play

  2. Søk etter Nyby. Klikk Hent og Installer.

  3. Når installeringen er ferdig, klikk Åpne. Du kan også åpne Nyby ved å finne Nyby-appen på din hjemskjerm. Klikk Kom i gang.

  4. Fyll inn informasjonen du blir bedt om (navn, telefon, bosted). Du får automatisk opp grupper relevant for ditt sted. Finn «Kreftforeningens kjøretjeneste»

  5. Du kan nå legge inn din forespørsel om hjelp under «dine kanaler.» Trykk på «be om kjøretjeneste» og skriv inn ditt behov fra kjøretjenesten. Skriv gjerne hvilket område du bor i.

  6. Du vil nå bli kontaktet av en av våre frivillige etter hvert.