Hjernesvulstforeningen

Hjernesvulstuken

Rolf J. Ledal

Mange av de som vi møter på Montebellosenteret og andre steder, har aldri hørt om Hjernesvulstforeningen før vi stiller opp på informasjonsmøte. Når dette gjelder rammede og deres pårørende, hvordan er det da med resten av samfunnet? Har gjennomsnittsnordmannen hørt om Hjernesvulstforeningen? Vet de om tilbudene vi har til de som rammes og deres pårørende?

Vår påstand er at alt for få har hørt om Hjernesvulstforeningen og hvilke tilbud vi som pasientforening kan gi til rammede og pårørende. Hvordan kan vi så rette på dette og vise at vi er der for dem? En del pasientforeninger har sin egen måned, hvem har vel ikke hørt om Movember eller Rosa sløyfe-aksjonen på høsten? Hjernesvulstforeningen er en forholdsvis liten pasientforening, så vi har bestemt oss for å starte i det små med en egen hjernesvulstuke. Den første uken i mai, skal være de hjernesvulstrammedes egen uke.

En del pasientforeninger har sin egen måned, hvem har vel ikke hørt om Movember eller Rosa sløyfe-aksjonen på høsten?

Grunnen til at mai er valgt er enkel. Våren er kommet og naturen fylles av velduftende, vakre blomster. Dagene blir lysere og lengre, hele måneden er en feiring av livsglede og nytt håp. Som fargene i vår logo er glade og optimistiske, ønsker vi at hjernesvulstuken skal være en uke som handler om å optimisme og å se fremover mot de gode stundene. Vi ser for oss en uke med arrangement for rammede, pårørende og fagpersoner. Folkehelse, livslyst og mestring, og ikke minst informasjon til samfunnet om Hjernesvulstforeningen og vårt arbeid.

Hjernesvulstuken skal ikke bare være en markering i Oslo. Det er vår ambisjon at Hjernesvulstuken skal markeres mange steder i landet. Arrangement og informasjonsarbeid som treffer ikke bare pårørende og rammede, men også samfunnet som helhet. Folkehelseperspektivet ser vi for oss å ivareta gjennom lavterskeltilbud som f.eks. gåturer sammen med andre, i god gammeldags turmarsjånd. Det viktigste blir å komme sammen der hvor du og dine nærmeste bor. Sammen med noen regionale og sentrale arrangement, skal hjernesvulstsaken settes på dagsorden over hele landet. Ikke minst skal hjernesvulstuken også inneholde årskonferansen, hvor vi nok en gang samles for å dyrke gamle bekjentskap og gjøre nye. Selvfølgelig blir det også foredrag sammen med det sosiale, som det alltid er.

Har du noen gode ideer til hva som vil være gode arrangement på ditt hjemsted under hjernesvulstuken 2017? Ta kontakt med ditt regionlag og gi dem de gode forslagene. Finn frem kalenderen og merk av dagene 29. april–7. mai. Sammen skaper vi vår egen uke, til glede og nytte for oss alle!