Litt av hvert

Endringer i likepersonstjenesten

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Erfaringer med vår kontakttelefon viser at den er lite brukt. Det er i stedet flere som henvender seg til sekretariatet på dagtid med sine spørsmål. Mange som tar kontakt ønsker å snakke med en likeperson som har spesiell kunnskap om deres diagnose eller en som er nærmest mulig i alder.

Hjernesvulstforeningen ønsker å tilby en likepersonstjeneste som i størst mulig grad dekker medlemmenes behov, og vil derfor i løpet av høsten utvikle tjenesten videre. Det vil bli noen endringer innenfor telefontjenesten og det kommer et eget kontaktskjema på våre hjemmesider, hvor henvendelsen sendes direkte til likepersonsansvarlig. Sånn kan vi lettere yte en tilpasset likepersonstjeneste, med større grad av personlig oppfølging. Det er vanskelig nok å åpne seg for en fremmed, om en ikke skulle måtte gjenta alt på nytt til en annen, neste gang man ringer kontakttelefonen.

Ny likepersonsansvarlig i Hjernesvulstforeningen er Solveig Lomsdal, og hun er allerede godt i gang med å forbedre tilbudet. Følg med i neste utgave av Hjerne Det! og på www.hjernesvulst.no for mer informasjon.