Leder

Begivenhetsrikt første halvår 2023

Pål Oraug

Styreleder, Hjernesvulstforeningen

Godt nytt år ønskes! Jeg håper alle våre medlemmer har funnet seg til rette i det nye året med refleksjoner over livet og lagt gode planer for 2023. Personlig så går tiden med som valpepasser for min kjære elghund Tira, som i slutten av januar fikk syv fine, nydelige valper. Rollen som oppdretter og matfar er enormt givende og inspirerende!

Foreningslivet er også i full sving. Regionlagene har gjennomført årsmøter og lokale aktiviteter er godt i gang. Fra sentralt hold så arrangerte vi et utrolig spennende «Optimistisk fagseminar om hjernekreft» den 13. februar på Vitensenteret i Oslo. Det var godt fysisk oppmøte på selve konferansen sammen med politikere, fagfolk, sykepleiere, forskere, pasienter, pårørende og etterlatte. Mange så også på fagdagen direkte som ble strømmet.

Formålet med seminaret var å knytte sammen beslutningstakere i form av politikere sammen med forskere, pasienter og pårørende for å få økt fokus på satsning på utprøvende behandling og forskning på hjernekreft. Mot slutten av seminaret så hadde vi en debatt sammen med politikerne Truls Vasvik (Ap), Bård Hoksrud (FrP) og Hans Inge Myrvold (Sp). Nina Jensen representerte foreningen på en fantastisk måte og fikk utfordret politikerne mot bedre tider, mer midler for økt satsning på kreft, persontilpasset og mer utprøvende behandling.

Rent helsepolitisk har det jo ikke vært lett å rope ut om mer penger til kreft og på forskning i det siste. Men vi håper seminaret gav beslutningstakerne en tankevekker og resulterer i mer konkrete tiltak fra det offentlige og regjeringen. Videoseansen av fagseminaret er nå også lagt ut på vår YouTube-kanal som du kan søke opp om du ikke fikk med deg seansen.

Den 5.–7. mai blir det som tidligere nevnt Mestringskonferanse på Quality Airport Hotel Gardermoen. Det arrangeres rett i etterkant av landsmøtet vårt. Som tidligere år blir det et noe uformelt men fint seminar for både etterlevende, rammede og pårørende for å få tips og triks til en bedre hverdag. I år har vi snekret sammen et program og bidrag fra blant annet psykologene Jeanette Røseth og Daniel Løke, lege, forfatter og musiker Audun Myskja, foredragsholder og artist Jan Schwencke med flere. Vi satser på rekorddeltagelse og jeg ser frem til å møte dere alle for en nærmere prat, læring om mestring og løsning av øvrige verdensproblemer …

Videre vil vi den 23. mai på ny arrangere en ny fagdag på Vitensenteret i Oslo. Vi er i startfasen med planleggingen av temaet for denne dagen. Løpende informasjon om programmet legges ut på hjemmesiden og Facebook. Håper vi ses der også!

Avslutningsvis må jeg også benytte anledningen å hedre en bauta og ivrig frivillig i vår pasientforening Kjell Thomassen som dessverre gikk bort rett før jul. Han delte og lærte bort til oss mye som erfaren likeperson og var til stor støtte for andre rammede. Savnet etter han og alle andre som vi har mistet på veien er stor. Men desto mer krigersk innstilt blir jeg til å kjempe vår sak videre sammen med dere alle fine medlemmer i Hjernesvulstforeningen. #FuckBrainCancer #FuckBrainTumours.