Arrangement

Ringeriksmaraton

Rolf J. Ledal

Rett etter lunsj tirsdag 8. august ringte telefonen min, og i andre enden var Hedda Gjerde som hadde et glimrende forslag. Hun, samboeren hennes, Jeppe, og gode venner hadde tenkt å løpe Ringeriksmaraton lørdag 17. august, og ville hjerne(!) gjøre dette til inntekt for forskning på hjernekreft og med dette bidra til å øke oppmerksomheten rundt dette. Jeg ble selvsagt umiddelbart overbevist om at dette var den beste måten å benytte denne lørdagen etter Arendalsuka var ferdig.

Etter noen kjappe søk på nettet etter noen som kunne produsere klistremerker som vi kunne gi ut til en akseptabel pris og på kort varsel, fikk jeg bestilt en solid bunke som vi kunne bruke der og ved andre arrangement. Mens jeg var på Arendalsuka ble klistremerkene levert og jeg kunne senke skuldrene. På lørdagsmorgenen pakket jeg i bilen og kjørte til anvist parkeringsplass i Hønefoss. Hedda og hennes mor Hille ordner opp med enkel logistikk for en som ikke er lommekjent i Hønefoss, så jeg ble møtt på anvist sted og fulgt til torget hvor Hedda skulle ta over stafettpinne og «flagg» fra Jeppe, og løpe videre på sin etappe.

Etter en formidabel innsats på de fire første etappene var det Hedda sin tur til å løpe. Vekslingen gikk perfekt, og Hedda løp ut for en knallsterk etappe. Laget kom inn på en sterk 21. plass totalt og 7. plass i kategorien mix-lag. Totalt løp 107 8-mannslag fra Vik til Jevnaker. Antageligvis var det kun et lag med en hjernesvulstrammet, så de var egentlig i en klasse for seg selv. Fantastisk innsats og planene for neste år har allerede blitt lagt!

https://www.youtube.com/shorts/047Av9lUHhE