Nytt fra regionene

Vest

Kreft er ikkje alt

Jörg trollbinder publikum med sin formidlingsevne og sterke historie.

FØRDE:

«Når ein først høyrer ordet «kreft», høyrer ein gjerne ikkje så mykje meir etter det, og strengt tatt vil ein kanskje ikkje vete meir. Men sjølve sjukdommen er ikkje alt som skjer i ein pasient sitt liv. Dette vil 39 år gamle Jörg Hänicke reflektere over på årets første temakafe. Han vil dele si historie med oss, samt sine nye utfordringar i livet og korleis han lever med si kreftdiagnose.

Velkomen innom for ein hyggeleg samtale, ein kopp kaffi og ein matbit.»

Dette er hentet fra lokalavisen Firda og er Kreftforeningen sin markedsføring av temakafeen 25. januar. Temakafé er en uformell møteplass for pasienter, pårørende og etterlatte hvor du møter andre i lignende situasjon. Her kan du dele tanker og erfaringer – eller bare en kopp kaffe og en matbit. Kafeen drives av Kreftforeningen sine frivillige, er gratis og det kreves ingen påmelding. I Førde har vi temakafe siste onsdag i hver måned, og vi prøver å variere mellom kreftrelaterte tema og ulike kulturelle innslag. Det er vanskelig å si hvilket tema som treffer og hvor mange som stikker innom oss fra gang til gang.. Vi har hatt alt fra to til 20 gjester. På bakgrunn av dette var vi ganske spente på responsen denne onsdagen da vi hadde hentet inn en representant fra Hjernesvulstforeningen, en tysk-bergenser – Jörg Hänicke, til å fortelle sin historie. Gleden var stor da vi talte 22 personer i lokalet. Det ble en del latter, men også en og annen tåre, når Jörg fortalte om tiden på sykehuset, og verden som ventet utenfor. Venner som forsvant, skjeggete sykepleiere og kjæledyr som ble syk. Men til tross for, eller kanskje på grunn av motgangen, kunne Jörg fortelle tilhørerne sine om et liv bygget på positivitet og livsglede. Kvelden ble avsluttet med fremvisning av noen av bildene som Jörg hadde tatt i løpet av tiden etter diagnosen.

Under innlegget kunne en høre en knappenål falle, og dette sitatet fra en av gjestene kan stå fra alle oss som var tilstede:

«Det var veldig sterkt og inspirerande og høyre på deg! Tusen takk for at du deler di historie! Lykke til med nye oppdrag! Du er ein dyktig formidlar!»

Lisbeth Johnsen, frivillig