Nytt fra regionene

Hjernesvulstforeningen avd. Østlandet

Hjernesvulstforeningen har dannet et lokallag for østlandsområdet. Vi startet offisielt opp 03.04.2013 og er godt igang.

Petter V. Kjær

Lokallagsleder

Styret i Østlandet. Fra venstre: Dag Simpson, Petter Veirød Kjær, Unni Schultz og Lars Angard. Lisbeth Lie var ikke til stede da bildet ble tatt.

Foto: Ninni Øinæs Simpson.

Lokallagets formål er å være en møteplass for de som har eller har hatt hjernesvulst og deres pårørende, samt å arbeide for medlemmenes interesser lokalt.

Vi håper at flere knytter kjennskap til foreningen. I lokallaget deler vi erfaringer, lærer av foredragsholdere og har det hyggelig. Det er godt å møte noen i samme situasjon.

Foreningen håper å kunne hjelpe de som er rammet og deres pårørende ved å være en møteplass hvor man kan lære av foredragsholdere, arbeide for medlemmenes interesser, eller bare snakke sammen om ting som har skjedd i livet.

Det er rundt 10.000 i Norge som lever med diagnosen hjernesvulst. Den nasjonale foreningen har i overkant av 500 medlemmer, av dem holder nesten 60 % til på Østlandet. Vi i den lokale foreningen vil arbeide med relevante områder og arrangere møter for våre medlemmer. Vi håper å få mange til å komme på våre møter framover.

Til hvert møte ønsker vi å ha et foredrag som omhandler gode temaer for medlemmene. Før sommeren hadde vi foredrag om NAV og nå i høst har vi hatt om sunn mat. Et medlemsmøte med omvisning på et Vardesenter satser vi også på å få til i år. I tillegg ønsker vi å følge med på siste nytt innenfor forskning og hvilken hjelp pasienter og pårørende kan få.

Landsforeningen er glad for lokallag

– Hjernevulstforeningen ble stiftet for fire år siden som en landsforening, sier lederen for Hjernesvulstforeningen, Pål Kjeldsen.

– I januar 2013 ble lokallaget for Nord-Norge stiftet i Tromsø, og i april kom lokallaget for Østlandet på banen! For hovedstyret er det til stor hjelp og nytte å ha lokallag. Som «styrets forlengede arm» vil de kunne ivareta medlemmenes interesse på lokalt plan, mens hovedstyret kan ha fokus på «de store linjene» på landsbasis. Hovedtyngden av våre medlemmer er pr. i dag lokalisert i østlandsområdet, men ved å ha fått to lokallag på plass så raskt, ser vi i hovedstyret frem til fortsettelsen og ønsker lykke til fremover!