Årskonferanse

Årskonferansen 2013

Årets store begivenhet, Hjernesvulstforeningens årskonferanse, gikk av stabelen på Sundvolden Hotell i Buskerud helgen 19-21 april. Som vanlig var det godt oppmøte, i år var vi flere enn 110 som møtte. Det ble en god helg hvor vi fikk påfyll både faglig og sosialt.

Renate Hestad

Hjernesvulstforeningens styre samlet. Fra venstre bak: Cathrine Aas Moen, Lars Angard, Pål Kjeldsen, Trond Espen Hansen, Ingrid Karoline Orud Foran: Renate Hestad, Ninni Øinæs Simpson og Vibekke Gulbrandsen Fausa.

Fredag avholdt foreningen årsmøte med innsettelse av nytt styre. Inn kom Ingrid Karoline Orud, Vibekke Guldbrandsen Fausa og Lars R. Angard. Hjernesvulstforeningen kunne også med stolthet og stor glede presentere dr. Einar Vik-Mo som vår faglige representant i styret.

Det ble i tillegg gjennomgang av status for foreningens lokallag, og presentasjon av lokallagene som nå er startet.

I år var temaet for konferansen Livslyst, og i den forbindelse hadde vi Rebekka Nøkling til å holde et foredrag for oss på lørdagen. Rebekka er en sprudlende dame, som holdt et levende foredrag for oss og inkluderte publikum i store deler av opplegget sitt.

For mange var søndagen helgens absolutte høydepunkt hva fagrelatert materiale angår. Vi er så heldige at vi har dr. Einar Vik-Mo til å holde oss oppdatert på fagfeltet hjernesvulst, og i år presenterte han et svært så spennende foredrag. Temaet var denne gang intrakraniale svulster.

Det er alltid stille når Vik-Mo snakker, og det er med god grunn. Han er svært dyktig i sitt arbeid, han er entusiastisk og meget god på å formidle sin kunnskap på en slik måte at vi alle skjønner hva han snakker om. Han tar seg også tid til spørsmål etter foredraget, og svarer på alt vi lurer på etter å ha sittet og slukt det han nettopp har undervist oss i.

Det ble god tid til å knytte kontakter på konferansen. Som alltid gikk praten ved både frokost-, lunsj- og middagsbord, og mange satt helt ut i de sene nattetimer (og til og med til de lyse morgentimer) og hygget seg i det gode selskap som var der. Det er èn gang i året vi har muligheten til å møtes alle sammen, og forhåpentligvis har alle det like hyggelig hver gang.

Vi vil si at det enda en gang har blitt avholdt en kjempeflott årskonferanse med godt faglig innhold, mye godt engasjement og en gjeng med helt fantastiske mennesker. Vi ser frem til neste år, hvor vi som alltid skal ha dyktige forelesere og ha det like fint som vanlig når vi er samlet som den store familien vi er.

Sett derfor allerede nå av tid i kalenderen til helgen 25.–27. april 2014 – da fyller Hjernesvulstforeningen fem år, noe som skal feires med den beste årskonferansen så langt!