Seminar

En lysere hverdag

Hjernesvulstforeningen har i høst gjennomført seminaret «En lysere hverdag» fem steder; i Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Oslo. Oppslutningen har vært god, og deltakerne melder tilbake om et seminar med mye nyttig informasjon og bra stemning.

Sven Olav Wold

Anders Tangen underholder deltakerne på «En lysere hverdag» i Bergen.

Foto: Pål Kjeldsen

Ved utdelingen av midler fra Extrastiftelsen i 2012, var Hjernesvulstforeningen så heldige at vi mottok 530 000 kroner til en seminarserie. Seminaret skal gi økt kunnskap om hvor man kan få hjelp, økt kunnskap om diagnosen gjennom dialog med fagpersoner, og anledning til å møte andre i samme situasjon. Programmet er i hovedsak likt de ulike stedene, og målet er en god blanding av både faglig informasjon, livslyst og hyggelig samvær.

Fokus på livslyst

«Livslyst – når det røyner på» er et kurskonsept utviklet av Kreftforeningen, som har blitt holdt en rekke steder i landet de siste årene. Kurset går opprinnelig over flere kvelder, men til vårt seminar har ansatte og tidligere ansatte i Kreftforeningen utviklet og holdt en komprimert versjon. «Livslyst» har gitt fokus på mestringsstrategier, metoder for avspenning og for å håndtere tanker, og har gitt en god start på lørdagens del av programmet.

På slutten av lørdagen har vi hver gang hatt et underholdningsinnslag, for å få i gang latteren og det gode humøret og -forhåpentligvis!- gi alle et ekstra løft på slutten av dagen og inn mot middagen.

Lege og kreftkoordinator er med

Vi har vært så heldige at vi på hvert seminar har fått med oss en nevrokirurg som har kunnet fortelle om hjernesvulst. Målet har vært å gi oppdatert informasjon, presentert på en slik måte at en ikke selv behøver å være fagperson for å forstå. Basert på tilbakemeldinger fra deltakerne, ser vi at dette har vært svært vellykket.

Kreftkoordinator har vært et annet viktig tema på seminarene. Opprettelsen av kreftkoordinatorstillinger er en stor satsning av Kreftforeningen, og de gir økonomisk støtte til 97 stillinger i 147 kommuner over hele landet. En kreftkoordinator er en fagperson som skal ha oversikt over hva som finnes av tilbud og muligheter der du bor. På hvert seminar har det blitt gitt informasjon om denne satsningen, og flere steder har vi fått med oss kreftkoordinatorer som selv har kunnet informere om hva de gjør. Informasjon om hvilke kommuner som har kreftkoordinatorer kan du finne på Kreftforeningen sine hjemmesider.

God oppslutning

Mer enn 130 deltakere har meldt seg på seminaret på landsbasis. Gledelig nok har det også vært påmeldt en god del som ikke allerede var medlemmer i foreningen, og mange stifter derfor bekjentskap med foreningen for første gang på dette seminaret. Det er svært positivt at Hjernesvulstforeningen på denne måten har kunnet nå ut til enda flere enn før!