Hjernesvulstuken

Mestringskonferansen 2020

Årets mestringskonferanse er rett rundt hjørnet og vi har gleden av å tilby gode foredrag, variert innhold, gruppearbeid og sosialt samvær.

Gunn Tove Ribe

Mette Krogstad

Tidligere konferanser blir beskrevet som interessant, hyggelig, fint å møte flere i samme situasjon, nye venner, flott møtepunkt, og med dette ønsker vi alle hjertelig velkomne. Helgen 8.–10. mai holdes konferansen ved Clarion Hotel & Congress Oslo Airport. Mestringskonferansen er primært et tilbud til Hjernesvulstforeningens medlemmer, men er også åpen for andre som finner konferansens innhold av interesse. Bindende påmelding innen 1. april, se mer om dette på bladets siste side.

Årets foredragsholdere er Audun Myskja, Ole Petter Hjelle, Mette Krogstad, Marte Hallem, Yvonne Dolonen, Jan K. Bjørneboe og Lisa Tønne. Vi har forsøkt å sette sammen ulike vinklinger og med ulikt tema på hvordan mestre livet med sykdom og håper det gir gode innspill.

Yvonne Dolonen

Yvonne Dolonen

Yvonne er utdannet sosionom og sexolog, og jobber til daglig som erfaringskonsulent og sexolog ved Sunnaas sykehus. Hun har ukentlige sex-kafeer for pasienter og pårørende ved Sunnaas der hun tar opp temaer rundt seksuell helse knyttet til rettigheter og hjelpemidler, samt treffe andre i like livssituasjoner. Hun fokuserer på at helsepersonell bør våge å snakke med pasienter om seksuell helse på lik linje med andre helseutfordringer under sykdom.

Mette Krogstad

Stjørdalsjenta som ble rammet av hjernesvulst i midten av tyveårene. Svulsten og operasjonen har satt sine spor og hun vil fortelle sin historie om hvordan livet brått ble endret og hvordan hun mestrer hverdagen. Mette har styreverv i Hjernesvulstforeningen og jobber spesielt med økonomi. Mette har tidligere hatt innlegg i Hjerne det hvor hun stiller spørsmålet «Er jeg heldig?» som fikk en «godartet» svulst og lavgradig. Mange forventer at hun skulle være frisk etter operasjonen – men hvor går skillet mellom frisk og syk? Det er gått 10 år siden Mette sin operasjon og hun har mange erfaringer i løpet av årene som vi ser frem til at hun vil dele med oss.

Jan K. Bjørneboe

Tidligere toppleder i næringslivet med stort ansvarsområde som fikk påvist Parkinson da han var i sist i 50-årene. En snikende sykdom men som han ikke har latt ta overhånd så langt det lar seg gjøre og vitebegjærlig som han er ville han utforske mer om Parkinson. Han har skrevet to bøker om hjernen, holder foredrag, skriver dikt og forteller sin historie.

Ole Petter Hjelle

Ole Petter Hjelle er lege og hjerneforsker, holder foredrag og jobber som fastlege i Åsgårdstrand. Han har en doktorgrad i nevrologi og bakgrunn som toppidrettsutøver med over 7500 fallskjermhopp. Ole Petter har vunnet flere priser for sin formidling, blant annet

Morgenbladets «fantastiske formidlere» i 2016. Han er glødende engasjert i menneskets hjerne og hva vi kan utrette med den ved å benytte oss av de muligheter den gir oss. Han har mye oppmerksomhet på sammenhengen rundt fysisk aktivitet og hjernen og hvilke gode effekter som kan oppnås.

Ole Petter Hjelle og Marte Hallem.

Marte Hallem

Marte jobber som musiker, sanger, komponist, regissør, manusforfatter og foredragsholder. Hun bruker kunstneriske uttrykk til å fortelle historier gjennom film og bilder, lyd og tekst, sang og musikk. Da hun som ung jente rammes av hjernesvulst og blir operert gir det noen perspektiver som hun i senere tid blant annet tar opp i filmen «Balanse». Filmen er en personlig kortdokumentar og hadde premiere i november 2019. Den handler om hvordan det er å motta en alvorlig beskjed knyttet til egen helse i ung alder og å se fysisk og psykisk helse som en helhet.

Lisa Tønne

Lisa Tønne kjenner de fleste kanskje mest innen humor-bransjen på scenen enten alene som stand-up-komiker eller sammen med andre komikere. Hun er en allsidig artist; skuespiller, revy, musikal, programleder og komiker – og kan raskt dra med seg publikum. I 2012 ble Lisa operert for hjernesvulst og har gått gjennom faser i løpet av disse årene med mestring av hverdagen. Hun kan være uredd, spontant og kjapp i replikken og har mottatt en rekke priser for sine engasjerende show.

Lisa Tønne og Audun Myskja.

Audun Myskja

Audun er overlege og spesialist i allmennmedisin, og brenner for bruk av musikk i eldreomsorgen. Samen med sin kone Reidun driver han Senter for livshjelp der prinsippet er hjelp til selvhjelp. Han har skrevet en rekke bøker, vunnet flere priser for sitt engasjement rundt musikkbasert miljøbehandling og mener det hever kvaliteten rundt omsorg for personer med demens og andre sårbare grupper. Velkommen, vi gleder oss til å se deg på Mestringskonferansen.