Livskvalitet

Lev Lurt! Klem et tre!

Rolf J. Ledal

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Er du en av dem som bruker «treklemmer» som et skjellsord? Da har du kanskje ikke sett at dette uttrykket har mer enn en betydning.

Det å mestre livet handler om å finne en balanse mellom alle livets fasetter. Da trenger du også hvile og opplading av batteriet som kan hende begynner å bli litt gammelt og tar lading senere enn det gjorde i din ungdom, akkurat som et bilbatteri. Er du en grubler, så sliter du kanskje med negative tanker som kverner rundt og ikke gir deg kontrollen over eget liv. Et lite tips i så måte, sørg for å sette av tid til bekymringer, og da på morgenen. Aldri bekymre deg om kvelden, da preger også bekymringene den påfølgende natten.

Et annet og kanskje litt sprøtt forslag er å klemme et tre. Ikke et hvilket som helst tre, men et tre som er stort, sterkt og har levd lenge. Finn deg et høyt bartre med en forholdsvis naken trestamme. Det må være passe tykt i stammen, slik at du kan rekke rundt det og gi det en skikkelig klem. Mens du står der på en passe vindfull dag og klemmer treet ditt, slapp godt av i kroppen og la alle negative tanker og følelser fare. Bli ett med treet og la deg varsomt bevege i takt med vindens bevegelser.

Den som klarer å slappe skikkelig av og la seg føre av treet, vil også få trening i å stole på andre i andre sammenhenger. Det handler altså om å slippe litt opp på kontrollbehovet og kjenne at det går bra. Ikke bare at det går bra, men også bedre, når du tør å la andre krefter slippe til. Nærhet til andre med styrke, også trær, smitter over på deg. Bli en treklemmer i dag!