Konferanse

Mestringskonferansen 2022

Fjorårets mestringskonferanse ble dessverre også avlyst grunnet koronapandemien. I år er det en ny mulighet, og denne gangen skal vi lykke si å samle oss for en lenge etterlengtet helg.

Vi har som tidligere gleden av å tilby gode foredrag, variert innhold, gruppearbeid og sosialt samvær. Programmet blir stort sett ganske så likt med det som var planlagt for de to siste årene som altså koronaen tok fra oss. Tidligere konferanser blir beskrevet som interessant, hyggelig, fint å møte flere i samme situasjon, nye venner, flott møtepunkt, og med dette ønsker vi alle hjertelig velkomne. Helgen 6.–8.mai holdes konferansen ved Quality Airport Hotel Gardermoen. Mestringskonferansen er primært et tilbud til Hjernesvulstforeningens medlemmer, men er også åpen for andre som finner konferansens innhold av interesse. Bindende påmelding innen 31. mars, se mer om dette på bladets siste side.

Årets foredragsholdere er blant andre Ole Petter Hjelle, Audun Myskja, Jan K. Bjørneboe og Yvonne Dolonen. Vi har forsøkt å sette sammen ulike vinklinger og med ulikt tema på hvordan mestre livet med sykdom og håper det gir gode innspill. Fullstendig program blir lagt ut på hjernesvulst.no så snart det er klart.

Ole Petter Hjelle

Ole Petter Hjelle

Ole Petter Hjelle er lege og hjerneforsker, holder foredrag og jobber som fastlege i Åsgårdstrand. Han har en doktorgrad i nevrologi og bakgrunn som toppidrettsutøver med over 7500 fallskjermhopp. Ole Petter har vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladets «fantastiske formidlere» i 2016. Han er glødende engasjert i menneskets hjerne og hva vi kan utrette med den ved å benytte oss av de muligheter den gir oss. Han har mye oppmerksomhet på sammenhengen rundt fysisk aktivitet og hjernen og hvilke gode effekter som kan oppnås.

Yvonne Dolonen

Yvonne Dolonen

Yvonne er utdannet sosionom og sexolog, og jobber til daglig som erfaringskonsulent og sexolog ved Sunnaas sykehus. Hun har ukentlige sex-kafeer for pasienter og pårørende ved Sunnaas der hun tar opp temaer rundt seksuell helse knyttet til rettigheter og hjelpemidler, samt treffe andre i like livssituasjoner. Hun fokuserer på at helsepersonell bør våge å snakke med pasienter om seksuell helse på lik linje med andre helseutfordringer under sykdom.

Jan K. Bjørneboe

Jan K. Bjørneboe

Tidligere toppleder i næringslivet med stort ansvarsområde som fikk påvist Parkinson da han var i sist i 50-årene. En snikende sykdom, men som han ikke har latt ta overhånd så langt det lar seg gjøre og vitebegjærlig som han er ville han utforske mer om Parkinson. Han har skrevet to bøker om hjernen, holder foredrag, skriver dikt og forteller sin historie.


Audun Myskja

Audun Myskja

Audun er overlege og spesialist i allmennmedisin, og brenner forbruk av musikk i eldreomsorgen. Sammen med sin kone Reidun driver han Senter for livshjelp der prinsippet er hjelp til selvhjelp. Han har skrevet en rekke bøker, vunnet flere priser for sitt engasjement rundt musikkbasert miljøbehandling og mener det hever kvaliteten rundt omsorg for personer med demens og andre sårbare grupper. Velkommen, vi gleder oss til å se deg på Mestringskonferansen.