Nytt fra regionene

Nord-Norge: Vellykket familiedag i Tromsø

Lørdag 29 september arrangerte HSF Nord-Norge i samarbeid med Kreftforeningen familiedag på Tønsvik Middelaldertun i Tønsvika, Tromsø. Alle medlemmene ble invitert og arrangementet var gratis for alle våre medlemmer med familie. Mange familier møtte opp, og til sammen var vi rundt 40 små og store som deltok.

Det var vi i HSF som tok initiativ til arrangementet og stod ansvarlig for planlegging og gjennomføring. Vi hadde rom for flere og hadde trua på at denne ville bli et fantastisk arrangement så vi inviterte med oss kreftforeningen og alle de andre pasientforeningene i regionen.

Det ble en meget vellykket dag, med sol og nydelig høstvær. Vi møttes ved den store parkeringsplassen i Tønsvika kl. 11.00 og gikk samlet innover til Middelaldertunet. De som trengte assistanse fikk tilbud om skyss, mens vi andre gikk innover de drøye to kilometer. Vi hadde også med oss to hester, så de yngste fikk til stor glede veksle på å sitte på hesteryggen underveis.

Vel fremme ble vi møtt med varm velkomstdrikk og bålkos. Jan Reidar og Arvid som driver stedet gav oss en kort presentasjon og fortalte om stedet og historien bak. Middelaldertunet drives av far og sønn og er bygget på gamle tradisjoner. Tunet består det av fem bygninger, en stor uteplass med bål og store utendørsarealer med naturlige omgivelser.

Etter en kort presentasjonsrunde ble det aktiviteter for store og små. Det var øksekasting, pil og bueskyting og hesteridning. De minste barna lekte seg også med såpebobler.

Vi fikk servert nydelig middag og kaffe med kaker, og hadde ei veldig trivelig stund inne i den fine matstua. Det var god atmosfære og god tid til samtaler og sosialt samvær. Det ble også musikalsk underholdning og allsang for store og små. Til og med en liten dans for de minste finn vi til. Etterpå ble det en ny runde med aktiviteter ute for dem som ønsket det, før vi utpå ettermiddagen returnerte hjem igjen.