Nytt fra regionene

Likepersonsamling i nord

Onsdag 4. oktober inviterte Hjernesvulstforeningen region Nord til samling for nye og erfarne likepersoner. Formålet med samlingen var å oppdatere våre erfarne likepersoner, og skolere våre nye likepersoner.

Et annet formål med samlingen, var at likepersonene skulle kunne bli kjent med hverandre og gi hverandre kompetanseoverføring i hva det vil si å være en likeperson. Presentasjonene som ble gått igjennom, er de som skal danne retningen for opplæring av likepersoner i Hjernesvulstforeningen, og som er tenkt presentert og gjennomgått i alle regionene i landet.

Vi startet opp med og gå igjennom regelverket til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUFDIR), som er der vi får de største tilskuddene til likepersonarbeidet. Videre gikk vi gjennom hva likepersons arbeid handler om, som f.eks. omsorg for hverandre, utveksling av erfaringer, møteplasser og aktiviteter

Vi gikk videre gjennom hvorfor vi skal drive med opplæring og gjennomføring av likepersonsaktiviteter og samtaler. Sosial kontakt og fellesskap med andre i samme situasjon er viktig for rammede og pårørende.

  • Vi skal bidra til hjelp ut av ensomhet og isolasjon.

  • Vi skal gi erfaringsutveksling på grunnlag av egne erfaring.

  • Vi skal skape tilhørighet og samhold.

  • Vi skal gi støtte og forståelse.

  • Vi skal bidra til gjenkjennelse, og gi håp (Jeg er ikke alene).

Samlingen ble avsluttet med en oppsummering av temaene, og synspunkter på presentasjonen.

Hele samlingen flyttet seg fra Kreftforeningens lokaler, og opp til Vardesenteret på UNN (Universitetssykehuset Nord-Norge). Der samlet vi oss sammen med andre kreftpasienter rundt bordet til pizzaaften som er et fast arrangement på onsdager.

Kvelden på Vardesenteret ble avsluttet med foredraget til Jörg Hänicke om boken han har skrevet (Menn som gråter) med 20 tilhørere. Det var tydelig at foredraget satte følelser i sving. Alle fremmøtte fikk utdelt hvert sitt eksemplar av boken til Jörg, som også signerte de fleste. Takk til Jörg for nok et flott foredrag.

Takk til likepersonsansvarlig i Hjernesvulstforeningen for godt planlagt og gjennomført samling og kurs.

Vennlig hilsen Jørn Pettersen