Litt av hvert

Nettsalg av medisiner

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Som du kanskje kjenner til, ble det i oktober åpnet for å bestille reseptpliktige medisiner på nettapotek. Det er allerede flere apotek som gir denne type tjenester, og de gir deg muligheten til å bestille og få levert medisiner hvor du henter andre pakker som sendes i Posten.

Nettapotekene skal kunne håndtere alle typer resepter, også e-resepter, og varer som finnes til salgs på et vanlig apotek. Som på apoteket kan du også velge om du vil ha merkevaren eller et kopipreparat til lavere pris. Kanskje er også prisene lavere enn på det apoteket du ellers bruker?

Det å handle via nettapotek skal være like trygt som å bruke nettbank eller å logge seg inn på helsenorge.no. Der bruker du gjerne Bank-ID til å identifisere deg, og du ser oversikten over dine resepter og hva som er på lager til hvilken pris. Har de ikke medisiner eller annet som du bruker, så kan det også være mulig å sende dem en e-post hvor du ber de om å lagerføre dette.

Vi anbefaler jo selvsagt alle som kan det, om å komme seg ut blant folk i stedet for å sitte alene hjemme. Vi ser også at det å kunne handle også apotekvarer på nettet kan være et godt alternativ, spesielt for dem som bor litt grisgrendt til. Ta heller turen til naboen og en prat over en kaffekopp, etter at du har bestilt det du har behov for, apotekvarer eller annet.