Litt av hvert

Nytt fra forskning – mulig gjennombrudd for glioblastompasienter

SurVaxM er en nyutviklet og patentert immunterapeutisk vaksine som retter seg mot Survivin, et protein som finnes i 95 prosent av glioblastomer og mange andre kreftformer. Survivin er ikke bare å finne i gliomer, men også andre kreftceller som angriper flere organer, deriblant melanomer, prostata-, eggstokk- og brystkreft. SurVaxM er laget for å kjenne igjen kreftceller inneholdende survivin og stimulere pasientens eget immunforsvar til kamp mot kreftcellene. Gjennom stimulering av blodlegemer bekjemper kroppen selv kreftcellene og slår de tilbake.

Så langt har flere pasienter gjennom første fase av studiene tålt behandlingen med SurVaxM mot gliomer godt. Neste fase av forskningen er nå innledet, og en av de som er behandlet ved Roswell Park Cancer Institute i Buffalo sier at siste MR-undersøkelse viser at hennes svulster er borte.

Vaksiner er vanligvis kjent som noe som kan forhindre sykdom, men de kan også brukes som behandling, f.eks. ved kreft. SurVaxM gis som en vanlig subcutan injeksjon, altså rett under huden med et enkelt nålestikk.

Følg den videre forskningen på SurVaxM her: http://mimivax.com/pipeline/clinical-trials/