Hjernesvulstforeningen

Ny ledelse av Hjernesvulstforeningen

Landsmøtet 15. april inneholdt valg av nytt styre etter de nye vedtektene som årsmøtet i 2015 vedtok. Styret består nå av 6 faste medlemmer og to varamedlemmer, og både leder og nestleder av styret ble direkte valgt til sine posisjoner.

Rolf J. Ledal

Det nye styret består som de foregående styrer av både rammede og pårørende, og det er en god balanse mellom alder og kjønn i styret.

Ny leder av foreningen er Cathrine Aas Moen. Cathrine er godt kjent med styrearbeid og Hjernesvulstforeningen etter fire år i styret som styremedlem og nestleder. Nå har Cathrine tatt fatt på en ny toårsperiode i styret, og denne gangen i foreningens fremste tillitsverv.

Som nestleder har Cathrine med seg Eivin Peter Hansen, som har vært styremedlem i ett år. Eivin har i løpet av sitt første år i styret vist seg å være en stødig kar med stor kompetanse innenfor mange felt. Eivin har blant annet jobbet mye med å skaffe foreningen nye hjemmesider og bedre kommunikasjon med medlemmene.

Tidligere leder gjennom fire år, Pål Kjeldsen, fortsetter som styremedlem. Pål har i tillegg til erfaringen som leder av foreningen gir, også stor innsikt i brukermedvirkning. Dette vil være til støtte for foreningen og det nye styret i tiden fremover, hvor brukermedvirkning vil øke i omfang og betydning.

Sammen med de tre fra det forrige styret, er det tre nye styremedlemmer som sammen med de to varamedlemmene som utgjør styret. Solveig Lomsdal er styremedlem med erfaring fra sitt virke som sykepleier, likeperson og som regionlagsstyremedlem i Nord-Norge. Solveig er selv rammet og tar med seg en unik kompetanse som rammet helsearbeider inn i styret. Solveig er bosatt i Brønnøysund og vet å sette pris på nordnorsk natur.

Vilde Lenning er til tross for sin unge alder, erfaren innenfor det å leve med hjernesvulst. Vilde som kommer fra Tromsø, studerer for tiden ved universitetet i hjembyen. Hun tar således med seg inn i styret sin erfaring fra protonbehandling av barn og utdanning/habilitering for å delta i det ordinære arbeidslivet.

Håvard Hagerup Mathisen er siste faste styremedlem på listen. Håvard har lang erfaring fra organisasjonslivet og vet også godt hvordan det er å være pårørende ved livets slutt. Håvard brenner for at flere med hjernesvulst skal bli oppdaget tidligere, og arbeider sammen med sin kone Kristine for å spre kunnskap om hjernesvulst hos fastleger. Håvard er som trøndere flest bosatt i Trondhjæm, akkurat passe langt unne Lerkendal og Rosenborg Dampbakeri.

Som varamedlemmer til styret ble Kristina Røkenes Karlsen og Tom Ole Seljordslia valgt. Kristina er utdannet lege, og besitter således en svært sjelden kompetanse gjennom det å selv være rammet av alvorlig sykdom. Kristina er bosatt i Tønsberg.

Tom Ole har sin bakgrunn fra næringslivet, bl. a. som selger og er en type som oser av tillit gjennom sin lavmælte væremåte. Han vet også godt hvordan det er å leve med hjernesvulst, og har vært gjennom både behandling og rehabilitering. Tom Ole er bosatt i Gransherad i Notodden Kommune. 46 år gammel, samboer og to barn på 14 og 19 år. Han har hatt verv som tillitsvalgt i flere år og var hovedtillitsvalgt de 6 siste årene fram til sykdommen ble konstatert i 2013. Tom Ole har vært formann for skigruppa i Gransherad idrettslag, sekretær i Gransherad og Heddal skytterlag siden 1996. Om høsten er han mye i skog og mark på jakt.

Som et resultat av utviklingen av Hjernesvulstforeningen har ikke bare styret blitt endret i sammensetning. Det har også kommet inn en ny rolle som generalsekretær. Tidligere nestleder gjennom to år, Rolf J. Ledal, er foreningens første generalsekretær og skal forestå den daglige driften og ledelsen av foreningen. Rolf er ingeniørutdannet og har sin bakgrunn fra våpenteknisk bransje i Sjøforsvaret. Han har også svært lang erfaring som tillitsvalgt gjennom ca 20 år som tillitsvalgt, hvorav 12 år som heltids tillitsvalgt i Befalets Fellesorganisasjon.