Leder

Redaktøren har ordet

Rolf J. Ledal

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Sommeren er over oss, og lysten på lange, lyse kvelder sammen med familie, gode venner, god mat og drikke er nok tilstede hos de fleste av oss. Etter en lang og mørk vinter, står kroppen klar for livet utendørs og D-vitaminsanking i sommersol.

Kanskje har du følt mørketiden og våren ekstra tung og er slapp i kroppen? Sliter du med utmattelse etter de mest trivielle gjøremål? Har du tenkt over om du overbelaster kroppen for mye i et forsøk på å være den samme, gamle, som før hjernesvulsten slo deg av beina for en periode? I denne utgaven setter vi fokus på fatigue og søvnkvalitet, noe mange kreft- og/eller nevrologiske diagnoser har til felles.

Hjernesvulstforeningen utvikler seg stadig i tråd med strategiprogrammet som ble vedtatt på årsmøtet i 2014. Det første ordinære landsmøtet ble avholdt i forkant av årskonferansen i april og nytt styre er valgt i tråd med de nye vedtektene for foreningen. General-sekretær er også tilsatt. Du finner en presentasjon av det nye styret og generalsekretæren i denne utgaven.

Men det viktigste av alt; husk å nyte sommer og sol, ikke bekymre deg for fremtiden. Bekymringer som tas på forskudd er doble bekymringer, og lite kan gjøres med dem før de faktisk er der. Ta heller gleder på forskudd. Gled deg til en god middag med familie og venner, en fisketur eller en reise som du skal legge ut på. Nyt livets små overraskelser og opplev nye smaker, steder, musikk og litteratur. Bli kjent med nye mennesker, kanskje er det en ny bestevenn på lur bak et ukjent ansikt?

Vær en blomst – lev mens du lever!