Leder

Redaktøren har ordet

Rolf J. Ledal

Et nytt år har for lengst kommet i gjenge, i disse dager er allerede påsken lett å skimte. Gule varer lyser imot oss i butikkene. Tilbud på brus og marsipan, appelsiner og Kvikk-Lunsj frister den som lengter mot påskehøytiden og fine dager med familien på hytta eller skiturer i nærmiljøet.

I skrivende stund snør det forholdsvis tett i nattemørket, utenfor stuevinduet. Er vi heldige så forsvinner ikke all snøen i løpet av noen dager, og skispor kan prepareres til glede for kropp og sinn. Gjennom det å bruke kroppen, bygges mestringsevne og overskudd til å møte psykiske påkjenninger. Psykiske påkjenninger er ikke ukjente for mange med hjernesvulst, og i denne utgaven finner du litt om posttraumatisk stresslidelse, PTSD, som du kanskje kjenner deg igjen i.

Ellers så finnes det litt om en gruppe som ikke alltid er de man tenker mest på når det gjelds hjernesvulst, de med sjeldne diagnoser. En sjelden dag var det så absolutt på skuddårsdagen i år, og FFOs markering kan du lese mer om i denne utgaven. «Det er helt normalt å ikke være som alle andre!» er et uttrykk som brant seg fast i mitt hode den sjeldne dagen.

Jeg håper denne utgaven faller i smak med variert stoff å lese på mens du er på påskeferie eller nyter en kopp kaffe en stille lørdagsmorgen. Ta gjerne med bladet til fastlegekontoret eller andre steder du mener det er noen som kan ha godt av å lese det. Noe av det viktigste vi gjør er å spre kunnskap om hjernesvulst. Trenger du flere eksemplarer, send oss en melding til media@hjernesvulst.no.

Hvis du ennå ikke har besøkt www.hjernesvulst.no for å melde deg på årskonferansen, så kan du lese om hva du står i fare for å gå glipp av i dette nummeret. Jeg håper vi sees på HSF-konferansen i april, det er ingen tid å miste så meld deg på og bestill nødvendige billetter for å komme deg frem i tide .

Frem til vi møtes igjen, ha en strålende påske og ta vare på deg selv og familien!