Nytt fra regionene

 Midt-Norge

Så var det nytt år og nye planer!

Onsdag 10. februar hadde vi i Midt-Norge et forholdsvis omfattende årsmøte; det var en god del vedtektsendringer som skulle gjennomføres i forhold til de endringene som ble gjort på årsmøtet til Hjernesvulstforeningen sentralt 17. april 2015. Dog klarte vi ni oppmøtte medlemmene, derav fire fra daværende styre, å komme gjennom alle punktene innen rimelig tid. Det nye styret ble som følger: Merethe Finstad, Mette Krogstad, Terje Dypdal, Astrid J. I. Dypdal, Renate Hestad, og med undertegnede som nyvalgt leder. I tråd med de nye vedtektene fikk vi også med Astrid Fånes og Line Edvardsen-Buch som vararepresentanter.

Tidligere leder Frode A. Hallem har gått ut av styret, men vil fortsette som likeperson, leder i valgkomitéen og en ressursperson for foreningen og det nye styret. Som han selv sa på årsmøtet, så hadde han med en liten «avslutningsgave» til foreningen! Denne gaven kommer i regi av et tidligere medlem, en mann fra Inderøy som dessverre døde av sin hjernesvulst i fjor. Hans søster har, sammen med hans datter, laget en fotokalender for 2016, med henblikk å skaffe penger til forskning på hjernesvulst. Dette har generert over 80 000 kr til Hjernesvulstforeningens forskningskonto!


De har et restopplag på rundt 100 kalendere som de har donert til oss, slik at vi kan selge og slik skaffe støtte til Hjernesvulstforeningen lokalt. Dette er vi kjempetakknemlige for, og dette gir jo oss i Hjernesvulstforeningen region Midt-Norge en unik mulighet til å ha mer romslighet i arrangementene. Så i skrivende stund selges det kalendere til den store gullmedalje! Gi lyd hvis noen ønsker å kjøpe! En del av pengene som kommer inn settes av til et jubileumsarrangement i 2018; da har HSF Midt-Norge 5 års-jubileum og vi ønsker å få til en tur for medlemmene. Så vel blåst Frode, og man kan trygt si at din avslutningsgave slo vår avslutningsgave til deg!!

Når det gjelder 2016 prøver vi å få detaljene på plass. Planene er som følger: da det er mye som skjer på vårparten med årsmøter lokalt og sentralt har vi redusert fra to møter i tillegg til årsmøtet, og tar heller et større møte i slutten av mai-begynnelsen av juni. Dette planlegges lagt til Nord-Trøndelag, så nå har Astrid F. startet arbeidet med å undersøke hvordan vi skal få satt sammen et godt arrangement i Steinkjer-traktene. Det vil også bli holdt et oppfølgingsmøte for de som deltok på «Flere hjerner i arbeid»-seminaret vi hadde i juni 2015.

Når høsten kommer og september er i gang, jobbes det mot å ha medlemsmøte både i Møre og Romsdal og i Trondheim. Trondheimsmøtet blir på Vardesenteret som tidligere, hvor vi prøver å få på plass en fagperson som kan gi oss nyttig og interessant påfyll. Møtet i Møre og Romsdal er det litt mer uklart foreløpig hvordan vi legger opp, kom gjerne med innspill til Renate H. om hva dere ønsker!

Så avslutter vi året med det vi har gjort til en tradisjon; god julemat og julestemning på Vardesenteret med kulturell avslutning. Vi må se nærmere på om vi skal gjøre det sakralt som i 2015 med «Sæle Jolekveld», eller gøy-alt som i 2014 med «Lattergalla». Så en fredag i november håper vi mange av dere har mulighet til å tilbringe i Trondheim. Nytt av året er at vi ønsker å se om vi får til å arrangere et lite julemarked! Merethe F. er primus motor for dette, og tanken er at medlemmene skal kunne bidra med noe hvis de ønsker, og hvor overskuddet går til HSF Midt-Norge. Så skal vi se hva vi kan klare å få til! Derfor kan en førjuls-Trondheimshelg snart plottes inn, med medlemsmøte fredag og marked lørdag!

På årsmøtet hadde vi en egen sak på dette med at Midt-Norge er en geografisk stor region, og de utfordringene dette gir når det gjelder deltagelse på arrangementer. Det ble da vedtatt å opprette en gruppe med medlemmer fordelt over hele regionen. Tanken er at de kan fungere som lokale kontaktpersoner for styret i arbeidet med å på sikt få opprettet lokale grupper. Disse kontaktpersonene skal også være medvirkende i lokale arrangementer. Denne gruppen skal møtes en gang i året i regi av HSF Midt-Norge. Gi oss i styret beskjed dersom det er noen av dere som ønsker å være en slik kontaktperson.

Samtidig fortsetter vi i HSF Midt-Norge samarbeidet med Kreftforeningen og de andre pasientforeningene, og vi deltar på de arrangementene som kommer gjennom det. Her kommer det informasjon på den lukkede Facebook-gruppen vår og på mail. På Facebook-gruppen vår HSF Hjernesvulst Midt-Norge er det også lagt ut program for de ulike rehabiliteringstilbudene i regionen samt for Montebello i 2016. Der kan vi spesielt trekke frem «Veien videre» på Lian, St. Olavs Hospital, som i år holdes 25. mai kl. 09.00–15.30. En dag med mye nyttig informasjon for både hjernesvulstopererte og pårørende, og hvor flere av oss fra styret vil være til stede.

Ta gjerne kontakt hvis det er noe dere lurer på eller vil informere oss i styret om. Husk grasrotandelen og ha det riktig så fint til neste gang!

På vegne av HSF Midt-Norge, Sølvi Skarra Kvitnes