Hjernesvulstforeningen

Nytt styre i Hjernesvulstforeningen

Rolf J. Ledal

Hjernesvulstforeningens 6. ordinære landsmøte gikk av stabelen 3. mai, og nye styremedlemmer ble valgt til erstatning for de som gikk ut av styret etter sine perioder. De nye styremedlemmene blir her presentert, men før det er det på sin plass med en takk til de som har gått ut av styret for deres innsats for hjernesvulstsaken. Takk for det dere har bidratt med!

Fra det «gamle» styret fortsetter leder Lars Bestum og styremedlemmene Nina Søndergaard og Nina Jensen. De er presentert i tidligere utgaver, så de får ikke en ny presentasjon her. De nye av i år er nestleder Pål Oraug, 41 år fra Spydeberg i Indre Østfold kommune. Bor i dag på et lite, fint småbruk i Sarpsborg med to barn på henholdsvis 10 og 12 som han har delt omsorg for. Befalsutdanning fra Infanteriet Nord-Norge og Mastergrad i Økonomi og Ressursforvaltning fra Universitetet for Miljø og Biovitenskap (tidligere Norges landbrukshøgskole). Variert arbeidserfaring innenfor økonomi og prosjektledelse, og jobber i AF Gruppen Norge AS med råbygget på Drammen Nye Sykehus etter sykdomsperiode på to år. Fritidsinteresser er primært elgjakt, men også reinsdyr og rådyrjakt, elghunder, samt tur i fjell og skog og mark, ski, telemarkskjøring, tømmerhogst og løping.

Han løp New York Marathon 4. november 2018 på 2:36:18 og 95. plass totalt av alle menn. Vel uvitende om at han da hadde en 4,5 cm stor hjernesvulst i hodet.

Elly Granås er 55 år, og bor i Trondheim. Elly er gift, og er pårørende til sin kjære mann Are som fikk diagnosen glioblastom våren 2020. De har to barn hver fra tidligere ekteskap, og ett barnebarn på 13. Heldigvis bor alle fire barna i nærheten. Elly er utdannet som lærer i voksen alder, og har jobbet i skole og i bolig med utviklingshemmede. Grunnet sykdom måtte hun finne seg en annen karriere. Nå jobber hun 50 prosent i klesbutikk, og trives med det. Elly står i losje og det gir henne mulighet til å bidra til å hjelpe andre. Før korona var det vakter i Vår Frues kirke der de serverte mat og drikke til de mest vanskeligstilte. I tillegg har losjen hennes hyggekvelder på et sykehjem der de stiller med mat og underholdning. Ellers er hun og mannen glad i samvær med venner og familie, og turer i skog og mark. Hun har erfaring fra tidligere styreverv i borettslag, idrettslag og korpset til barna. Nå er hun medlem av styret i sameiet.

Tommy Asbjørn Torseth er 50, og bor i Namsos. Tommy er samboer med Bente. De har fire utflyttede barn, og ett barnebarn. Tommy er rammet, og ble operert 16. juni 2016, hvor de fjernet ca. 90–95 prosent av en svulst på 49x36x52 mm. På grunn av blant annet nekrose ble det behandlet som Glioblastom gr.4, diagnose pr. i dag er Anaplastisk astrocytom gr.3. Tommy er evig optimist og ser fremover.

Han har interesse for blant annet teknikk, hi-fi, mobil og pc. Han har også snekret og reparert biler. Tommy er en mann med mange interesser og verv, og er med på mye. Han er også meddommer i Namdal tingrett i tillegg til brukerrepresentant og i styret for regionlaget i Midt-Norge.

Anne Elfrid Nordskag er en godt voksen dame på 75 år, nummer fem i en søskenflokk på ni, og oppvokst på flotte Titran på Frøya. Anne er pasient. Som 13 åring startet hun for å få inntekter til Titran Fiskarheim med basar, solgte lodd og julehefter, og har siden det vært engasjert i politikk, Norsk Folkehjelp med turer til barnehjem i Russland, i landsstyret for Pensjonistforbundet, fylkesleder i Sør-Trøndelag, og nestleder i Trøndelag. Nå er hun også nestleder i Trondheim Pensjonistforening hvor det er 1500 medlemmer. Var aktiv i Landsforeningen for trafikkskadde noen år etter en bilulykke. Anne har jobbet innen olje, nærmere bestemt Oseberg A. Hun har også jobbet i Rosenborg BK hvor hun sluttet for noen år siden. Der jobbet hun med salg, og var samfunnskontakt. De siste årene har hun vært reiseleder for Aktiv Travel og Escape mest i Portugal, Spania, Montenegro, Albania og Norge, samt Hurtigruta.

Iselin Holmedal Marstrander er 36 år gammel og bosatt på Bryn i Oslo sammen med sin mann, Joakim, som ble diagnostisert med glioblastom i februar 2020. Til daglig tar hun en mastergrad i teknologi og innovasjon ved Universitetet i Oslo, men har bakgrunn fra 12 år i luftfarten hvor hun jobbet som Air Purser i SAS frem til 2019, i tillegg til at hun tok en bachelor i internasjonal beredskap på Universitetet i Tromsø ved siden av jobb. Av styreerfaring har hun sittet i styret til Norges musikkhøgskole, instituttstyret ved teknologi, innovasjon og kunnskap ved Universitetet i Oslo samt ledet og vært styremedlem av studentforeninger. Hjernesvulstforeningen ligger hennes hjerte svært nær og hun har alltid vært interessert i og opptatt av forskning og teknologi. Hun kjenner at forskningsprosjektene som nå løftes frem for «vår» gruppe er svært fascinerende, og tror at teknologi kan være en vei å gå, samt at kunnskapen som kommer gjennom økt forskning på hjernesvulster kan overføres til andre områder og derfor er samfunnsnyttig for flere enn hjernesvulstpasienter. Iselin brenner samtidig for de pårørende og etterlatte. Det er tøft også for dem, og de skal ikke glemmes! Ellers er hun en aktiv dame som trives ute i friluft. Enten det er på sjøen i seilbåt (selv om hun ikke er så god på å seile), på fjellet eller i skiløypene på Golsfjellet hvor de har hytte. Iselin er glad i musikk og spiller selv cello, tar gjerne en tur i operaen eller bare hører på Pet Shop Boys på full guffe hjemme i stuen.

Gunn Karin Andersen er 58 år, og bor i Sandefjord med mann og hund. Trives ute i naturen, med kultur og i sosiale lag med familie og venner. Hun har to voksne sønner, som bor med sine familier i Sandefjord. Hun er også takknemlig for «farmorrollen» som gir masse glede i livet.

Gunn Karin er utdannet førskolelærer, spesial-/veiledningspedagog og har jobbet både i barnehage, skole og med undervisning av voksne. Hun har også jobbet i Aetat (tidligere Nav) med ungdom og voksne som må finne en ny yrkesvei. Hun har hele 22 års erfaring med å jobbe med HR-HMS for å sikre den menneskelige ressurs i arbeidshverdagen. På fritiden synger hun i kor som gir fine stunder med gode venner og herlig musikk.

Deres yngste sønn Jonas på 33 år fikk konstatert hjernesvulst på slutten av hans BI-studie for ca. fem år siden. Hele livet tok en u-sving og livet var i krise. Jonas bodde i Oslo etter operasjon mens stråling og cellegift pågikk. Han flyttet tilbake til Sandefjord etter avsluttet behandling. Hele familien har fokus på å skape «fine stunder» og det som gir «livsglede». Gunn Karin og familien håper på gjennombrudd i forskningen og behandlinger som gir individuelle muligheter for helse og helbred.

Magne Bjordal Blomberg er 56 år, født i Oslo og oppvokst i Nittedal. Han har fagbrev som elektriker, men har spisset sin kompetanse gradvis mot brannsikkerhetssystemer gjennom yrkeskarrieren. I 2009 startet han eget firma, Brannsystemer AS, som han fortsatt driver. Under sine år i bransjen, var han også aktiv i fagforeningsarbeidet i EL og IT forbundet, samt engasjert i lokalpolitikken. Der representerte han Fremskrittspartiet i kommunestyret i Nittedal, og er nå vararepresentant. Magne er gift for andre gang, og har to voksne gutter fra første ekteskap. Hans nåværende kone har to døtre fra tidlige ekteskap, og er nylig blitt bestemor. På fritiden har han bygget hus, restaurert hytte, og hjulpet kona med å etablere hager begge steder. Han har vært engasjert i idretten lokalt og i andre sammenhenger hele livet frem til 2017. Hans store lidenskap er MC, både som fører og samler, og i garasjen står det flere juveler som luftes regelmessig. Konen deler heldigvis interessen, så ferieturer skjer gjerne på to hjul. Våren og sommeren 2017, begynte han å få synsvansker på venstre øye, noe som ble verre utover høsten. I oktober fikk han påvist årsaken, som var en svulst på størrelse med en golfball i synsnervekrysset i hjernen. Magne ble operert i starten av november, og kom fort tilbake i full jobb igjen, men sliter med senvirkninger. Han har derfor blitt god på å ta i bruk systemer og hjelpemidler for å kompensere for dette. I januar 2019 fikk han også påvist blærekreft. Han ble operert i mars, reoperert i april og fikk komplikasjoner. Resten av våren 2019 bar det inn og ut av sykehus ukentlig, med infeksjoner og svært dårlig allmenntilstand. Nå er han friskmeldt fra kreften, og tilbake i full jobb i eget firma som han hele tiden har klart å holde gående.