Leder

Nok en annerledes vår

Lars Bestum

Styreleder, Hjernesvulstforeningen



For ett år siden skrev jeg en lederartikkel om den veldig annerledes våren. Denne våren har også blitt annerledes enn det vi vanligvis opplever. Håpet er at det er den siste av de koronapregede vårene, og at neste vår vil bli som tiden før korona. Nå ser det for alvor ut til at det går mot lysere tider. Fortsatt er det noe usikkerhet om fremtiden, men vaksinasjonsprogrammet ser ut til å gi oss nødvendig beskyttelse og samfunnet kan gjenåpnes sakte, men sikkert.

Smitteverntiltakene på sykehusene har gitt oss behandling under trygge forhold, og vil trolig være med oss i noe tid framover, om ikke for alltid. Personlig synes jeg de skjerpede tiltakene mest er med på å gi meg økt trygghet for å bli ivaretatt, i en tid der vi som pasientgruppe er mer utsatt enn «vanlig». Sammen med vaksinasjon av risikogruppene som har kommet langt, til tross for at Astra Zenecas vaksine ble besluttet tatt ut av bruk.

Koronaviruset har også i år hatt konsekvenser for flere av våre faste arrangementer i Hjernesvulstforeningen. Det å avlyse Mestringskonferansen for andre år på rad var en tung beslutning. Vi hadde forberedelsene ferdig og et spennende program som vi så gjerne skulle tilbydd dere. Nå ble det heldigvis noen webinarer som plaster på såret, men det dekker ikke behovet for å møtes fysisk og tilbringe tid sammen.

Årets «Hjernesvulstmai» har fokus mot et konkret tema. Vi valgte oss Norsk Hjernekreftnettverk som er det initiativet som vi mener betyr mest for hjernesvulstpasienter i Norge. Håpet om å få dette nettverket til å utvikle seg til et Norsk Hjernekreftsenter er noe som vi holder faset ved, og legger mye innsats inn i for å få til. Det at dette målet deles av andre er tydelig å se. I mai kom det strikkeoppskrift på votter som Sandra Marie Lund har laget. Hele inntekten av salget av denne oppskriften går til forskning på hjernekreft. Vi har også selv lansert jeghjelperhjerne.no, som er vår nye kanal for innsamling og salg av effekter til støtte for vårt arbeid. Her kan du bli «hjernesvulstfadder» med månedlig donasjon via Vipps, hvis du ønsker det, i tillegg til å kjøpe sløyfer, pins og armbånd.

Foreningens årlige landsmøte ble som i fjor, gjennomført elektronisk. Landsmøtet er foreningens høyeste myndighet og skal blant annet godkjenne årsberetning og regnskap fra foregående år, og velge foreningens hovedstyre. Dette klarte vi godt på digitale plattformer med videokonferanse og elektroniske avstemminger. Vi har dessverre hatt frafall i styret i året som har gått, og noen har bestemt seg for å trekke seg tilbake. Til Helge H., Mette, Astrid, Helge S., Gunn Tove, Karen og Hedda sender jeg takknemlige tanker for alt arbeidet dere har gjort for foreningen. Samtidig ønsker jeg nye krefter velkommen og ser med stor glede fram til å jobbe med Pål Oraug, Elly Granås, Iselin Holmedal Marstrander, Anne Elfrid Nordskag, Gunn Karin Andersen og Magne Blomberg framover. Mette blir med oss videre som organisasjonssekretær med ansvar for økonomi, etter sine år i styret. Sekretariatet er også utvidet med Trond Jære, og teller nå tre stk. totalt, medregnet foreningens generalsekretær.

Jeg ønsker dere alle en fin sommer, om enn annerledes enn dere kanskje hadde tenkt, i år også.